Operatiunea "Supa"

In primul rand habar n-am sa fac supa. N-am facut in viata mea si nici nu aveam in plan sa fac. Pe de alta parte, chestia aia pe care i-am fabricat-o azi piticei cu greu se poate incadra in categoria "supe, ciorbe si alte zemuri". Caci, da, azi a inceput operatiunea supa...
Pana acum vreo 2 saptamani viata era mult mai simpla. Andreea isi primea biberonul cu lapte cam la aceleasi ore, stiam cantitatile, stiam mofturile si cum sa le tratez.
Apoi, a trebuit sa ii dau fructe. Am sarit peste etapa suc si, ca o curajoasa ce sunt, am trecut direct la piure. Dupa 2 saptamani de teste, incercari si experimente, pot spune ca ma pricep. Cunosc deja diferitele tipuri de mere si evit cu maiestrie tarabele cu mere tari sau acre (preferatele mele ), am invatat ca exista pere si Perele (Williams) si am gasit lungimea ideala a bucatii de banana care nu creeaza probleme la..."evacuare". Ei bine, da, sunt stapana piureului de fructe.
Dar, azi, a trebuit sa incep operatiunea supa. Acest fel de mancare a fost mereu pentru mine un mister. Nu-l mananc decat daca trebuie, daca mi se pune in fata sau daca mi-e foarte foame si nu exista altceva. A face supa mi s-a parut mereu o pierdere de vreme. De ce sa fierbi tot felul de legume cand le poti manca crude, iar cele care nu pot fi mancate crude inseamna ca nu au fost menite pentru asta.
Ca sa scurtez o poveste lunga, la mijlocul careia am aflat ca radacina de patrunjel este comestibila si ca dovlecelul trebuie curatat de coaja..., am depasit cu bine faza 1.
Morcovul.
Ca o bucatareasa adevarata am pus in borcanase speciale portiile pentru urmatoarele zile si sunt gata sa pornesc maine o noua batalie. Cu cartoful.

Comentarii

  1. Felicitari :)
    Si ce experinte ai de gand sa faci pe cartof?

    Rox@na

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartofului i se pregatesc zile grele. Va fi maruntit, amestecat cu zeama de supa si pus in blender pana cand nu mai ramane din el decat o pasta luuunga si sper eu relativ gustoasa :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Hehe, stai sa vezi cum e sa faci 3! feluri de mancare, pentru trei mese diferite (plus doua de lapte), trebuind sa cuprinzi carne, oua, branza, legume, fructe, cereale, etc (nu chiar toate deodata, stai linistita) si cum e ca dupa un an sa te confrunti cu dilema perisoarelor, budincilor, ciorbitelor, prajiturelelor de casa si a altor nebunii(eu inca studiez problema)

    Pupam puiul mic, Mariuca si Oana

    RăspundețiȘtergere
  4. Oana,eu inca nu ma gandesc asa departe :d Ma gandesc cum sa ii amestec legumele, ce sa mai introduc...ca sa nu manance monoton.
    Inainte sa nasc, noi mancam acasa doar ciudatenii. Mancaruri picante, scoici, creveti, tot felul de experimente facute de mine. Nu pot sa ii dau si Andreei la fel pe la 1 an? :))
    O pupam pe Mariuca

    RăspundețiȘtergere
  5. :)). Eu ii rad coaja ca la cartof. Cu instrument d-ala de curatat coaja la cartof. Daca faci dovlecel la cuptor sau prajit cred ca poti lasa si coaja, dar la fiert mie nu-mi place cum iese.

    RăspundețiȘtergere
  6. am ajuns sa recitesc postarea asta si ma amuz de intrebarea mea de acum numai un an:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. ah...ce vremuri. de cosmar:)).
    Ce de griji imi faceam cu diversificarea asta:d

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum alegi un carucior fara sa te enervezi?

Vacanta in Grecia. Episodul 2: Salonic si Thassos

Pestera Devetashka si Veliko Tarnovo