Dam startul la bolile copilariei

Da, ca si in alte cazuri Andreea s-a gandit sa fie deschizator de drumuri. Inclusiv in materie de prostii.
Cel mai probabil are rubeola. Sau ceva din familia bolilor cu bube :d.
Ne-am trezit initial cu bubite pe spatele gatului. Am zis ca e de la caldura. Apoi au aparut pe talpi. Am zis ca e de la ghetute, ca picea face de obicei urat la cald si transpiratie.
Dar ieri s-a umplut toata de bubite. Mici, cat o gamalie de ac, multe si rosiatice. Mai ales pe picioare, dar si pe spate si pe burta, mai putin pe manute. Pe fata abia azi dimineata am vazut cateva.
Am fost ieri la Budimex si o tanti venerabila in varsta ne-a informat ca are ganglionii umflati, febra si deci rubeola. Sau pojarel ca sa sune mai simpatic.
Am sunat apoi la doctorita noastra, care din pacate nu e momentan in Bucuresti, si ea a zis ca nu e rubeola. Ca rubeola se detecteaza doar prin analize si ca cel mai probabil e alt virus infectios din familia asta, dar nu chiar rubeola. Tratament niet. Doar Nurofen pentru febra si Zyrtec pentru mancarimi. Si rabdare. Si stat departe de copii evident.
Deci nu stim clar ce are.
Din ce am citit, la rubeola primele bubite apar pe fata. La noi fata a fost ultima atinsa. Si ca ar avea simptome de raceala initial. N-am avut. S-ar putea sa o deranjeze gatul cand sta intinsa pentru ca azi-noapte s-a trezit de cateva ori tusind si plangand.
Nu cred totusi ca e doar de la caldura sau o alergie/intoxicatie pentru ca prea sunt multe bubite si peste tot. Plus ca mai e si febra asta care nu scade sub 38...
Stam cuminti, ne jucam singuri si asteptam sa treaca.

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...