De prin parc

- Mami, nu mai alerga ca transpiri? (Si atunci de ce l-ai mai adus in parc? Sa se plimbe romantic pe alei?)
- Vladut, iesi imediat din iarba ca e uda si racesti! (bad, bad iarba, sa uzi tu piciorusele copiilor)
- Nu sari in balta! Te murdaresti! Treci acasa imediat! (Nu cred ca exista placere mai mare decat sa topai intr-o balta dupa ploaie. Serios. Eu am incercat:D)
- Nuuu, puiulee, nu te poti da pe topoganul ala mare. E prea mare pentru tine. Trebuie sa mai cresti. Hai la asta mic (Daca ala mic vrea pe topoganul mare lasa-l naibii sa se dea acolo. Daca se sperie, nu se va mai urca pe el. Daca ii place, lasa-l sa se dea acolo...Parerea mea)
...
Nu te urca acolo, nu cobori, nu alerga, nu te juca in nisip, nu lua jucaria aia, nu pune mana pe copac, nu te catara pe craca aia, nu...nu...
Aud asta de zeci de ori pe zi. De la parinti, bunici si bone. Unii nu-i lasa pe cei mici sa se bucure de joaca, sa se mozoleasca, sa alerge, sa culeaga flori, sa le manance (:D) din comoditate. Pentru ca ar trebui sa stea dupa ei. Asa ca cel mic e fortat sa se joace in groapa cu nisip sau intr-un spatiu de cativa metri patrati in timp ce mama sau tata vorbesc cu alti parinti, fumeaza o tigara sau vorbesc la telefon. Copilul nu are voie sa se departeze sau sa faca altceva decat sa se joace cuminte cu o minge sau o jucarie stupida.
Altii sunt speriati. Sa nu cada, sa nu se sperie, sa nu se murdareasca, sa nu se ude, sa nu raceasca, etc.
Cat sunt mici, copiii trebuie lasati sa experimenteze, sa isi caute singuri jocuri si distractii, sa vada ce pot face si ce nu, ce le place si ce nu. Normal, trebuie supravegheati ca sa nu isi faca rau lor sau celor din jur. Dar nu ingraditi si controlati la sange.
PS: nu avem poze din parc:(. Asa ca va aratam ultima placere a Andreei. Sa stea in cap:))

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...