Capra vecinului...

Nu stiu cum sunt nemtii, englezii, francezii, etc...cand traiesti printre ei. Ii stiu doar din concedii sau relatii la munca, momente in care vezi doar anumite aspecte ale personalitatii lor. Dar ceea ce stiu cu siguranta este ca tare multi romani sufera de o groaznica boala interioara. Nu interna, nu a vreunui organ, ca aia s-ar trata. Ci de o combinatie ingrozitoare de prostie si invidie, care rabufneste uneori la suprafata si te lasa cu gura cascata si o senzatie de greata.
Saptamana trecuta dl. Boc s-a trezit prost dispus si s-a apucat sa isi dea din nou cu parerea despre indemnizatii si cat de rasfatate sunt femeile astea de s-au apucat sa faca plozi. Trec peste tembelismul frazei pe care a scos-o pe gura si care sper sa ramana doar declarativ. Ce m-a socat a fost reactia unor conationali, in comentariile aparute pe site-uri.
Dau doar trei exemple:
"Carmen
Sa imi aratati si mie pe fluturasul de salariu unde scrie: contributie pt indemnizatia de crestere a copilului.
m
Nu mai inteleg nimic ,cele care au nascut acum 25 de ani au stat acasa 4 luni,si au dus copii la cresa si camin ,banii au fost putini si atunci,dar nici ce se intampla acum....daca se poate sa stea acasa 10 ani,sa foloseasca numai pampers,si mancare nestle,chiar nimeni nu mai spala un scutec,si nici copii nu mai mananca supa ? Si chiar vreti sa-mi spuneti mie ca sunt extraordinar de educati?Am intalnit elevi de clasa 1 care nu stiu sa-si lege sireturile,sau sa se stearga la fund...........
As
Si daca se reduc ce ? Acum 15 cand eu am nascut nu se dadeau indemnizatii,...... si nu a murit nimeni. Asa ca VAX."
Precum spuneam prostie si invidie, amestecata cu o doza mare de rautate.
Pana la urma si in Epoca de Piatra femeile nasteau copii si era bine. Nu s-a plans nimeni de conditii. Si, pana la urma, celebra fraza deja, "pe vremea mea, la tara, femeile nasteau pe camp si apoi se intorceau la munca". Corect.

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...