Despre tractoare si nu numai

Toamna trecuta pe la noi prin parc se plimba tractorul Alex. Rosu si simpatic, Alex mergea incet, agale, fara fum, si strangea de pe alei gramezi de frunze si saci de gunoi. Nu facea galagie prea mare si de cele mai multe ori aparea si disparea fara sa trezeasca micul monstru din carucior.
Acum parcul a fost cotropit de Nelu. Nelu e tot rosu, dar foarte galagios si afumat. E mereu pe fuga, ia curbele in viteza, galopeaza pe aleile inguste cu o furie de neinteles, loveste crengile mai joase ale copacilor, se opreste brusc si pleaca cu scart. Tractorul Nelu e fioros. Eu banuiesc ca stapanul lui, pe care il cheama evident tot Nelu, e un pilot de curse ratat. Omu se visa Schumacher cand era mic si a ajuns adunator de frunze in parcul Tineretului. Eu inteleg frustrarea lui, e dramatica. Dar macar sa renunte la remorca. Asa sansele sa ne trezim cu un sac de frunze in cap dupa ce tractorul Nelu a luat o curba ar scadea semnificativ.

De la o vreme matza pare sa vrea sa vorbeasca. Pe langa banalele apa, ham, pisi, mami, tati, caca sau aici, repeta mai nou o serie de "cuvinte" la care nu am depistat deocamdata corespondentul in limba romana.
Am banuieli ca apti e laptic. Dar s-ar putea sa fie altceva avand in vedere ca il spune si in parc...
O vreme am fost convinsa ca dragutul coco e cocosul, pana cand i-am aratat unul intr-o poza si nu a parut sa-l recunoasca.
Iar babu e o dilema si mai mare.
Uneori zice apu apu, dar s-ar putea sa fie un fel de apa schimonosit...
Mai sunt cateva, la fel de simpatice si la fel de fara sens pentru noi.

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...