Control la ochi

Azi am fost cu matza la primul control oftalmologic. Noi am fost mereu siguri ca dansa vede bine, mai bine ca noi de multe ori, avand in vedere ca observa un bebe in bratele unei mamici, undeva, dupa o masina, pe o strada pe langa trecem in viteza, noi fiind in masina, dupa un geam semi-aburit:)). Asta ca sa descriu putin cam cum vede fi-mea.
Ne trezim ca striga dupa caini, desi noi nu vedem niciunul in zona. Apoi il descoperim pitit printr-un tufis. Sau vede o cioara intr-un copac plin de frunze. In fine, deci eram sigura ca vede.
Dar in ultimele zile se tot freca la un ochisor si in plus tata a zis ca uneori i se pare ca se uita stramb. De ajuns sa ne convinga sa mergem la un control, mai ales ca dupa 1 an e chiar indicat.
Si am fost. Doamna doctor i-a bagat niste luminite in ochi, a masurat, a pocnit dintr-o rata, iar a aprins beculetele, a scos o vacuta, iar a masurat...Apoi a pus picaturele si am asteptat...Matza a fost tare linistita si curioasa cu ce se intampla pe acolo. Au pus-o sa gaseasca un desen cu o musca 3D si sa se uite la chestii cu ochelari colorati.
Una peste alta e super ok, "fundu de ochi e minunat", ca sa citam exact, iar dioptriile foarte mici, 0.5 si 0.75 daca am retinut eu, asa ca nu o sa dezvolte strabism si nici nu se pune problema de ochelari.
Are o mica iritatie la papile (nu pupile:d) de la praf sau ceva alergen. Ne-a dat niste picaturi pe care sa i le punem daca se mai freaca la ochisori. Deocamdata vad ca nu mai face asa...
Ne-am linistit si ne-a placut de doamna doctor.
Multumim Cris pentru recomandare. Pupici

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...