Mici sarbatori in familie

Ideea postului mi-a dat-o alta mamica, din State:d. Recunosc.
Dar ma gandeam si eu de mult intr-un fel sau altul al idee.
Ma gandeam ce dragut mi se pare sa existe niste sarbatori ale familiei, niste date care sa se repete in fiecare an si pe care sa le astepti, niste repere, niste amintiri pentru noi, cei mari, si bebe cel mic.
Eu de exemplu imi aduc aminte cu mare placere de ghetutele pe care le frecam inainte de Mos Nicolae, de dimineata de Craciun cu multe cadouri sub brad, de duminica Pastelui la tataie si mamaie in Bucuresti, de verile la bunica la Predeal si de concediul cu mama si tata la mare. Sunt niste repere ale copilariei mele pe care le pastrez cu drag undeva in inima. Imi amintesc scene, fete, felul de a vorbi, povesti ale unor oameni dragi care nu mai sunt aici.
Si as vrea sa creem astfel de amintiri si pentru Andreea.
Sa stie ca seara de Mos Nicolae inseamna curatatul ghetutelor si aranjatul lor in linie pe hol, ca a doua zi dimineata mergem sa gasim ce a lasat Mosul in ele.
Ca seara de 24 decembrie inseamna ca facem bradul impreuna si punem prajiturile la cuptor si ca dimineata de Craciun o petrecem impreuna langa brad.
Ca Sf Andreei inseamna ca umplem 3 boluri cu grau si asteptam sa creasca:D
Sa asteptam impreuna Halloween (chiar daca e imprumutat) ca sa scobim seara in dovleci mari, portocalii, apoi sa punem lumanari si sa spunem povesti pe intuneric.
As vrea ca vara sa mergem la Predeal si sa dormim o noapte in cort, in curte. Sa facem focul si sa ne imaginam ca suntem departe:).
As vrea sa isi aminteasca de concediile cu mami si tati (chiar daca intr-o zi o sa vrea sa plece cu gasca:d).
As vrea ca atunci cand e bolnava si nu iese din casa, sa stie ca facem picnic in sufragerie:).
Ca seara citim o poveste inainte de nani.
Si ca de ziua noastra ne facem cadou felicitari facute in casa:)
Ma rog, asta e lista mea. Poate matza sau tati or sa adauge sau or sa scoata o parte din propuneri. Ideea e sa le petrecem impreuna

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...