Cand copiii sunt mai destepti decat parintii...

Banuiam eu mai demult ca fi-mea e mai desteapta decat mine:D. Eu ma stresez, imi fac scenarii negative, imi imaginez lucruri. Ea le rastoarna pe toate si imi arata ca lucrurile sunt de fapt mult mai simple :d.
Sa va explic.
Tot am citit in ultimele zile despre mamici curajoase care au decis sa ia taurul de coarne si sa renunte la suzi. Eu am citit cu interes povestile lor si am zis ca n-am chef de stres acum si ca mai amanam. Cand o fi, o fi.
Duminica dimineata insa, cand s-a trezit matza, ne-am dat seama ca se rupsese lantul cu care o prindem pe suzi de pijama (noaptea) si de Pisi (in restul timpului). I-am aratat Andreei ca e rupt, i-am zis ca are buba si am plecat cu ea la bucatarie.
Si asa a renuntat Andreea la suzi:)).
Din acel moment am stabilit cu ai mei ca pe parcursul zilei sa nu-i mai dea suzeta si la pranz sa incerce sa o culce fara ea. Eu cumparasem insa deja un lant de schimb, convinsa ca pitica o sa urle pana se face vanata dupa suzi si nu o sa doarma fara. Seara mi-a zis mama ca a intrebat la pranz de suzi, dar cand i-a adus aminte ca are buba s-a culcat fara. Pana la somnul de noapte, nicio intrebare, nicio solicitare a "Infamei". Cand am pus-o in patut, a mai intrebat o data de suzi, i-am zis ca are buba si e la spital si asta a fost.
Eu insa eram convinsa ca al meu copil se va revolta. Drept urmare am adormit foarte greu, am dormit prost de tot si m-am trezit dimineata devreme, tot asteptand semnale sonore de la Andreea. Ea insa a dormit binemersi pana la 8 dimineata.
Asta a fost luni.
Pana azi n-a mai intrebat de suzi. Decat o data, cand plangea o papusa si cred ca mai degraba ma intreba daca respectivul bebe nu are suzi.
Nu zic inca hop. Zic ca suntem pe drumul cel bun. Daca trecem de saptamana asta, cred ca putem rasufla usurati.

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...