Unde scoatem copila la un suc?

Duminica trecuta, in lipsa de idei de petrecut seara, am pornit toti trei spre Centrul Vechi. Am zis ca, desi era inainte de Sf. Valentin, gasim noi un colt undeva sa stam la masa si sa bem un ceai sau un suc. Sau ambele.
Am luat-o incet pe Lipscani, am coborat pe Selari, am urcat agale pe str. Franceza, am trecut apoi pe langa Teatrul de Comedie si am revenit pe Selari. Concluzia? Ori fumezi si tu si copilul, ori te duci acasa.
Toate cafenelele, restaurante, barurile, pub-urile, bodegile musteau a fum. Pe ici pe colo banuiai ca ar fi o sansa sa stai la o masa fara sa fumeze 10 oameni langa tine, dar tot am fi iesit de acolo mirosind a fum.
Asa ca din minunata seara in Centrul Vechi am ramas cu un suc de grefruit baut la o cofetarie (pe colt, Selari cu Franceza, nush numele), unde noroc cu Andreea ca mai scotea niste sunete vesele ca altfel adormeam de plictiseala si cu o plimbare draguta pe stradute. E adevarat ca localurile rasarite pe acolo arata in general bine, sunt decorate in mare parte cu oaresce gust, au o tema, o idee.
Dar din pacate nu sunt pentru noi. Astia cu copil in dotare si pofta de un ceai bun.
In afara de cofetaria adormita am mai zarit un French Bakery, unde din geam parea sa nu se fumeze, si inca o chestie incerta pe langa hotelul Rembrandt, unde tot din geam parea sa fumeze doar o gagica la o masa.
In rest, fum la greu. Abia astept sa apara terasele!!!
PS: nu am plecat in plimbare documentati, deci s-ar putea sa fie pe acolo vreo ceainarie ceva unde poti intra si cu ala micu. Dar noua nu ne-a sarit in ochi

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...