1 an si 10 luni

Picea, care nu mai e chiar pice ca sa fim sinceri, mai creste azi cu o luna:d. Da...e ca Fat-Frumos....
Si uite asa ne apropiem de schimbarea prefixului. Ireal, pentru mine.
In fiecare zi, Andreea ne arata ca nu mai e un bebe de care sa ai grija, sa-i dai sa manance, sa-l speli, sa il plimbi, ci o fetita, cu propriile preferinte si obiceiuri. Si fitze. Si nemultumiri.
Vorbeste destul de mult, repeta cu mare placere cuvinte auzite la noi, chiar si cele la care nu stie sensul. Motiv pentru care avem grija sa nu emitem injuraturi sau alte expresii nedorite pe langa ea:d.
La capitolul joaca, cel mai mult ii plac papusile, sa aiba grija de ele, sa le dezbrace, sa le dea sa manance sau sa le arate chestii prin carticele. Se uita la poze, cauta animale sau obiecte cunoscute, le numeste. Nu are insa rabdare sa-i citesc, decat poate cateva pagini si apoi cere "pate pate", adica sa dau pagina mai departe.
Nu ii plac puzzle-urile, mai face asa, cate unu, daca o rog eu, dar nu din proprie initiativa. Si nu are rabdare. Decat in cantitati mici. Daca nu reuseste ceva din prima, se supara si abandoneaza. Sau imi cere sa o ajut. Iar daca refuz si o rog sa incerce ea, iar se supara:d.
Inca are probleme sa accepte usor ideea de "nu e voie". Se intampla destul de rar sa fie cazul sa folosesc imperativul, dar si cand trebuie...prima reactie e plansul. Apoi se linisteste si vorbim.
Ii place sa danseze, enorm, pe orice muzica in principiu. Ii place sa cante, sa vorbeasca la telefon, sa se piteasca, pe sub paturi sau in dulap, sa se plimbe, sa se dea in leagan. Ii place mult la teatru, chiar daca nu intelege povestea in sine. Ii place in continuare pulpa de pui la gratar, mai mult decat orice altceva. Si fructele. Si cascavalul.
Merge doar pe jos, foarte rar seara o mai iau in brate cand e obosita. Caruciorul il folosim pe post de cuier de cateva luni:).
In ultima vreme si-a redus orele de somn. Cel putin dupa-amiaza, de la 2-2.5 ore a ajuns la 1-1.5. Nu stiu daca e din cauza disparitiei suzetei, care poate o mai pacalea la motaiala, sau e un proces normal. Seara doarme de la 9.30 pana la 7.30-8. S-ar putea sa schimbam putin orele la vara, cand la 9 juma o sa fie inca lumina. Dar mai e pana atunci.
In rest, e foarte vesela, ghidusa, rade, topaie, are o energie la care uneori nu fac fata:d, e nerabdatoare, curioasa, dragastoasa (uneori :p), suparacioasa (tot uneori:p), cu multa personalitate. Nu e ceea ce as numi un copil docil, nu accepta interdictia fara proteste, trebuie sa i se explice/arate de ce nu e voie, de ce nu e bine. Apoi i se pare ok. De exemplu, stie ca cutitele fac buba si nu umbla niciodata la sertarul respectiv. Dar a acceptat ca nu are voie sa puna mana pe ac doar dupa ce am intepat-o un pic si a vazut ca si ala face buba:d.
Date tehnice: 86-87 cm (greu, greu cu masuratu...) si vreo 11.400-11.500 (luna asta n-a luat cam nimic si variaza undeva pe aici).

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...