Update la diverse

Nu stiu daca a devenit clar pana acum, dar eu nu prea sunt o mare bucatareasa. In fapt, talentele mele se rezuma la niste tocanita, carnuri la cuptor, o mamaliga, o salata si cateva briose. Cat sa nu murim de foame si sa-i ofer matzei un mix de legume si carne relativ stabil.
Dar.... de cand a dat coltu' ierbii mi-a venit asa o pofta de rosii cu branza si paine calda de nu va inchipuiti. Asa ca am facut o paine. Supeeer simplu si amuzant, mai ales ca matza a ajutat la framantat si mai ales la tapetat bucataria cu faina. Asa, sa nu se lipeasca....Tot anul asta m-am decis sa ma alatur macar partial curentului bio si am plantat rosii si capsuni in ograda marelui apartament. Rezultatul sunt (deocamdata:D) niste frunze lesinate la capsuni si niste bete inalte la rosii...dar eu sunt optimista. Mai nou am scos plantele pe balcon sa faca o baie de soare, desi s-ar putea sa le traga un pic curentul..Si ca sa nu fie un post doar despre mine, sa va arat cum arata donsoara dupa ce o barbiereste tati. Caci da, pentru ca avem fetita, tati are grija sa nu-i creasca vreun fir de par pe fata si se barbieresc impreuna. Ea sta cuminte pe capacul WCului pana o umple tati de spuma de ras, apoi se priveste un pic in oglinda sa vada daca suprafata a fost acoperita simetric si asteapta cuminte sa fie "rasa" cu lama (nu, tati nu plimba lama de ras duios pe fata ei, ci plimba spatele aparatului :d. deocamdata nu s-a prins)Si, ca sa fie un update complet haotic, intrebare:
Ce faci cand copilul da cu darnicie lopatele si galetuse la altii, dar i se pune pata pe niste ghinde si refuza sa le imparta? Si alt copil vrea neaparat si el ghinde? Si copilul numarul 1 incepe sa urle? Si copilul numarul 2 nu se lasa si baga mana in galeata cu ghinde? Si copilul 1 urla si mai tare? Si mamele/bunicile/tati/cainii/paznici se uita ca la urs?
a: iei copilul 1 pe sus si fugi
b: te asezi pe banca si lasi copilul 1 sa urle pana oboseste
c: fugi cu galeata cu ghinde si le arunci in padure
d: gonesti toti copiii/bunicii/paznicii din zona
e: toate cele de mai sus simultan

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...