Avioane, papadii si un pranz la restaurant

Ce fac cei trei Rosii daca e sambata, e soare si parcul e sub ocupatie straina? Se urca in masina si cauta loc de distractie in alta parte.
Ieri am studiat cu atentie cerul pe la 9 dimineata si am decis ca cel putin in urmatoarele 3 ore nu ploua. Asa ca ne-am pus pantalonii comozi, baticul la gat si am aruncat un pic peria prin par si ne-am dus sa vedem avioane pe Lacul Morii.
Am ajuns tocmai la timp ca sa prindem primele 2 avioane in zbor, fugarindu-se pe deasupra lacului, ba suus, ba jos, ba cu burta rasucita spre soare, ba in picaj spre pamant. Andreea, mare fan avioane, denumite generic wi-wi, le-a urmarit intai de pe umerii mei cocosati, apoi din brate, apoi un pic de jos. Avioane simpatice, vreme calduta, organizare romaneasca. Adica in lipsa. Pe principiul noi aducem avioanele, voi veniti ca vedem noi la fata locului cum ne descurcam. Asa ca tot puhoiul se inghesuia pe dig, unii mai cu coate chiar pe mal, sa vada si barcile, altii mai prin spate, pe unde se poate.
Asa ca din spectacolul cu avioane si barci, am vazut doar partea cu avioane.
Ceva mai incolo se odihnea un elicopter Smurd, mare atractie pentru copii, evident, doar ca nu era voie sa te apropii de el nicicum, ci trebuia sa cobori dealul si sa te strecori cumva prin iarba si noroi ca sa il observi de la distanta. Regula se pare ca nu se aplica si cunoscutilor celor din echipaj...dar pentru ca imi place mult de smurd ii iert.
Pana la urma am optat pentru varianta de plimbare lejera pe dig, in bataia brizei, ocazie cu care am zarit undeva in zare si niste parasutisti, prezentati Andreei ca "oamenii cu baloane".Dupa vreo juma de ora, ni s-a taiat de spectacol, mai ales ca avioanele erau in pauza si nu mi-era clar ce faceau barcile de pe lac...
Asa ca ne-am imbarcat in masina proprie si ne-am dus in Herastrau, intai la cules de papadii (care nu trebuie deloc scuturate, ci facute buchetel si purtate cu grija de colo colo), apoi ne-am potolit foamea cu o masa la restaurant. Daca ma gandesc bine e primul pranz "in oras" al donsoarei, care a fost foarte simpatica si cuminte, a primit hartie de colorat si a mancat tot tot, "ca sa nu se supere pe noi" chelnarii care se plimbau prin zona. Nu-mi plac pacalelile, dar au functionat si Andreea a avut rabdare sa stea la masa pana am terminat si noi de mancat:dSeara s-a incheiat apoteotic cu o fuga rapida din parc, la semne clare de ploaie, si un suc la alt restaurant (:d) unde ne-am trezit brusc in plin botez cu strigaturi si muzica populara.
Ehh....ce muzica clasica, ce rock, ce AC/DC in masina lu'tati...muzica populara e cea mai tare:)). Andreea s-a bagat repede in mijlocul horei, a topait ca o capra, a dansat la stanga, la dreapta, in fine...a uitat complet de noi.
Plecarea precipitata s-a lasat cu un tipat de suparare, calmat insa rapid de rapaiala de afara.
Si la final, o mostra de dialog mami-matza...

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...