Cu barca pe valuri

Ieri am inchiriat o barca si ne-am invartit printre insule in cautare de plaje izolate cu apa verde si nisip fin. Ceea ce am si gasit:d. Andreea s-a purtat super ok, desi am avut emotii cu raul de o eventuala plictiseala, caci, noi astia mari ne bucuram de peisaj si viteza, dar dansa vroia sa faca baie.
Am indentificat o plaja ascunsa si ne-am balacit acolo, sub privirile a doi nudisti care sperau ca nimeni altcineva nu le va gasi locul:D
Zona e intr-adevar foarte frumoasa si merita sa o vezi si din barca, pentru a ajunge si in locuri unde altfel nu ai acces.
La pranz am revenit acasa pentru masa si somn, iar seara am mai dat o tura cu barca.
Sa zicem ca seara a fost cu mici peripetii, incheiate insa cu bine. Prima intamplare a fost ca am busit o piatra gigant aparuta brusc in fata barcii, in larg. Dupa panica initiala, cand ne imaginam cum ne va pescui cineva din mijlocul apei, am incercat sa pornim motorul...motorul a pornit...si am mers mai departe.
A doua intamplare vesela a fost ca pe drumul de intoarcere ni s-a oprit motorul:)). Pana prostului. Am umplut rezervorul cu benzina si am zis ca gata, asta e. Dar motorul n-a pornit:d.
Asa ca Dan a inceput sa se invarte prin barca in cautare de idei, in timp ce barca plutea in deriva spre mal. Noroc cu valurile, ca ne-au dus la niste greci care desi nu stiau boaba de engleza au inteles ca niste ametiti au ramas in pom si au nevoie de ajutor. SOlutia era simpla si la vedere, sub forma unei pompite minune care trebuia presata ca sa duca benzina la motor...
In fine, dupa cum spuneam, toate peripetiile s-au incheiat cu un zambet larg:)


Adaugiri fara sens:
Am aflat ca e greva. In Grecia. Cum am aflat? De doua zile se opreste curentul si apa de la 10 la 12. O forma de protest cel putin bizara. Pentru noi e o problema doar partea cu curentul. Caci plita e electrica, deci carevasazica nu se porneste decat de la priza, iar daca priza e flamanda si copilul e flamand:d.
Azi n-a revenit curentul nici la 12 juma asa ca aplic metoda naturista. Adica am scos pulpa de pui si tocanita de cartofi la soare.

Nu am apucat sa ma plang pana acum de romanii de aici. Ei bine, daca tot e greva, hai sa ma plang. Romanii de aici e galagiosi. Nu toti. Doar trei familii cu trei copile de 4-5 ani. Ar fi niste oameni tare simpatici daca nu ar lua masa de pranz in curte, sub balconul nostru, si daca masa lor nu s-ar suprapune cu orele de somn ale Andreei. Din fericire, matza e imuna mai nou la urlete, tipete, strigate, hahaieli si discutii aprinse intre adulti. Nu si mama Andreei. Care nu a reusit sa doarma nicio dupa-amiaza. Dar ce mai conteaza. Marea e la nasul nostru, soarele e generos, mancarea buna si serviciul departe asa ca nu avem voie sa ne plangem.
E adevarat ca la ora 4-4 juma cand se scoala matza si in curte e o liniste mormantala in sfarsit, ma bate gandul sa o pun sa strige tare de cateva ori. Doar asa, degeaba:d.

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...