Sa incepem cu inceputul

In primul rand, planurile de acasa nu se potrivesc cu cele de pe drum, atunci cand drumul implica si un copil de 2 ani:d
Am reusit sa plecam sambata la ora 6 din casa, cu o Andreea complet treaza (desi in visele mele frumoase ea trebuia sa-si continue somnul in masina:d) si complet nemancata (care, din nou, in visele mele era o idee buna, caci prevenea plecatul cu burta plina). Ya right. Nici nu iesisem bine din Bucuresti si matzei i s-a facut rau. Aveam hainele de schimb pregatite asa ca ne-am miscat repede. Saraca a vomitat doar fiere, ca doar burta era goala. Am decis sa incercam sa trecem totusi granita repede si sa ii dau laptele la ora 8, cand ar manca ea de obicei. Inainte de vama a mai vomitat un pic...dar hei, am reusit sa iesim din tara:d. Am vanat prima benzinarie cu oarece mese pe afara si am facut al treilea popas in decurs de 2 ore, cand matza a baut lapticul. Dupa juma de ora am prins curaj sa plecam mai departe, cu 2 prosopele la indemana, servetele si alte ustensile utile in situatii de urgenta.
Dar, din fericire, restul drumului prin Bulgaria a fost super ok. Matza a dormit cam 45 de minute si in rest a studiat zona si a vorbit. N-a fost chip sa o mai pun in scaunul ei, asa ca am petrecut drumul pana la Sofia lipite una de alta, spre fericirea mamei inghesuite si strivite.
La Sofia am ajuns pe la pranz si ne-am dus direct la un restaurant cu terasa pe care il vanasem pe net. Dupa ce ne-am invartit un sfert de ora pe strazi cu sens unic am reusit.
Mancat, pisu, kaki, plimbat, escaladat scaune:d. In limite tolerabile, avand in vedere ca trebuia totusi sa se dezmorteasca.
Aproape de ora 5 am ajuns la Razlog, langa Bansko, popasul nostru de 2 zile.
Complex de vile cu piscina. Cu accent pe cuvantul piscina. MAre bucurie pe mine cand am vazut pe net, dezastru cand am ajuns cu matza la fata locului. Caci piscina avea copii si apa rece, asa ca donsoara a vrut si ea la copii in piscina. Rezultatul e ca a doua zi Andreea mucea, spre marea mea bucurie....Da, ce-ti poti dori in concediu? Un copil racit la malul marii.
Bansko e simpatic, destul de pustiu zilele astea, dar probabil mult mai animat iarna, in sezon de schi.
Luni am pornit spre Grecia. Cu un copil mucos, infundat si marait. Caci cutia giganta cu medicamente nu continea niciun device de curatat nasul. Evident:d.Pana si pompita noua cumparata de tati inainte de plecarea din Bucuresti era prea groasa pentru nasul dansei. In cele din urma am reusit sa gasim la o farmacie prin Grecia de unde am luat alta pompita, miiiica, simpatica si foooaarte utila.
Povestea noastra in Vourvourou o povestesc maine...
Din fericire, dupa inceputul destul de dificil al concediului minunat...lucrurile devin tot mai linistite:)

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...