Toooo theeee seasiideee....

Nu stiu daca va mai amintiti reclama cu aeroportul, dar cam asa ma simt eu acum :d. Imi vine sa ma urc in masina si sa comand regeste "la mare, sefu', la mare". Pregatirile sunt pe ultima suta de metri, listele atarna vesele pe frigider, aleg mental hainute de toate marimile si materialele, pentru frig, pentru cald, pentru ploaie, pentru umeri arsi de soare...
Fac planuri ce mancam pe drum si unde, cand are loc prima pauza si a doua, de cate cafele e nevoie la un drum de 8 ore cu o pitica de 2 ani in caruta. Sau sa-mi iau calmante?
Enumar jucariile, cartile, animalele, creioanele si ma intreb care din ele vor da rau de masina. Caci da, ma astept la rau de masina si efectele lui minunate:d... Am pus pe lista de chestii care trebuie sa fie neaparat langa mana mea prosopele, servetele si lamaie, sperand ca vom combate dezastrul sau macar il vom limita.
Costumele de baie sunt puse deoparte, la fel si crema de plaja, colacul, piscinuta, sandalele, penseta pentru scoici:d, galetusa, lopatelele, formele, mingea, Pisi, bebe, cuburile...
In frigider sunt puse deoparte mere, pere, banane, branza, cascaval si pulpe la cuptor, iar pe o lista separata am notat ce alte bunatati mai trebuie cumparate la destinatie. Sau mancam 7 zile doar pizza. E si asta o varianta avuta in vedere.
Cumva cumva toate obiectele de pe liste trebuie inghesuite in masina noastra mica, fara a lasa in drum niciun membru al familiei. Listele sunt facute de mine, deci macar jumatate din ce gasesti acolo ar putea ramane acasa, dar pentru ca tot eu sunt cea care va face si bagajele cu siguranta o sa plecam cu toate lucrurile de care s-ar putea, la un moment dat, teoretic, in eventualitatea groaznica in care planetele s-ar alinia nefast, sa avem nevoie.
Punga de medicamente e de fapt o farmacie ambalata si prinsa bine cu un elastic.
Punga de jucarii trebuie tinuta sub control, ca sa nu umplem de la inceputul drumului masina cu papusele si plastice colorate.
Colacul de wc cu pesti este un must, dar olita? Sa luam si olita pentru drum? Andreea nu mai face la olita...Mai bine nu. Oricum daca luam olita, ar trebuie sa construim la picioarele mele un turn, caci tot acolo se va afla si scaunul de masa luat de la ikea...Credeati ca plecam fara? Nu:D. Am testat varianta fara scaun de masa anul trecut si nu o repet.
Mai am o zi de munca si 3000 de lucruri de facut pana cand ne imbarcam sambata dimineata.
Ultima mea grija ramane greva din Grecia, care sper sa nu se extinda si la benzinarii, ca anul trecut, ca sincer nu ma vad impingand masina pana la plaja, oricat ar fi de verde apa aia si de fin nisipul.

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...