Gradinitesti

Epopeea gradinita continua frumos la noi, Slava Domnului.
Nu pot decat sa ma bucur ca am avut asa noroc, avand in vedere povestile pe care le citesc in ultima vreme despre gradinite.
Ma bucur si ca practic la gradi nu fac chestii prea...studioase, nu se omoara cu poezii si cantecele, nu au lectii sau alte aiureli al caror sens nu il vad la varsta asta. La 2-3 ani baza "educatiei" trebuie sa fie joaca. Cu culori, cu hartie, cu alti copii, cu jucarii, cu frunze, cu muzica.
Daca printre reprizele de joaca mai invata si sa numere (1,3, 6, 8 :D) sau sa lalaie 2 versuri de cantecel ("ratza sta cu capu-n apa si coditza sus)...ok.
Dar pentru mine cel mai important lucru e sa se joace cum si cu ce vrea ea si sa invete sa se joace cu alti copii.
Si sa stea mult afara, lucru pentru care am insistat si deocamdata vad ca se respecta.
Somnul e mai dulce cu rucsacul in spate...:D
Vinerea e zi de bucatareala...
 Luni au facut Cosul Recoltei..sau asa ceva...cu chestii adunate in weekend din parc. Am avut tema pentru acasa:d
 Marti am bifat prima excursie clasica in lumea gradinitelor. Vizita la Ferma Animalelor...
Nu zic ca nu mai apar si mici deraieri, cum este gustarea cam prea dulce de la ora 4...dar macar cu prajiturele/placintute facute in casa. Dar una peste alta, tragand linie, eu sunt multumita.
Citeam ieri un articol despre o mama din State care a dat in judecata gradinita pe motiv ca fetita ei nu fusese pregatita pentru a ajunge la un moment dat, in viitor, intr-o facultate de prestigiu...Ca daca vrei ca al tau copil sa ajunga in Ivy League, trebuie sa alegi cu grija cresa/gradinita...ca de acolo incepe intregul proces.
Oau...atunci Andreea va deveni un bucatar renumit... sau zugrav...cu varianta mai buna de pictor...ca la noi la gradi astea doua activitati sunt de baza:D. Si nici acasa nu suntem departe ...

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...