Variatii la acuarele

Am testat doua idei de mazgaleala cu "acuarele un pic altfel" si rezultatele au fsot super dragute. Nu in sens artistic, ci in sensul ca Andreea s-a distrat de minune vreo juma de ora, timp in care mi-am luat micul dejun copios.
Eu zic ca merita incercate din cand in cand, ca alternativa la acuarele, carioci si creioane.
1. se ia spuma de ras a lu'tati si se pune o cantitate acoperitoare intr-o tava. Se iau borcanele cu acuarele (noi avem de la Ikea, mai lichide) si se invita copilul sa verse din ele peste spuma. Ce culori vrea el, in ordinea aleasa. Supravegheati totusi sa nu verse tot borcanul:d. Se ia apoi pensula sau lingurita sau un bat si se amesteca la liber "compozitia". Iese o spuma colorata si foarte atractiva la atingere si zmotoceala.
Iese cam asa...more or less:D


 (sursa)

2. se face o pasta din faina, putina sare si apa, cam de consistenta unei smantane groase. Se pune in 3-4 cutiute, pahare, etc si se invita din nou copilul sa toarne cate o culoare in fiecare (cica merge si cu coloranti alimentari, dar eu nu am asa ceva in casa..). Se amesteca zmarca ca sa aiba o culoare uniforma, apoi, cu o lingurita de exemplu se ia din cutie si se pune pe un carton. Andreea a pus cam 3-4 lingurite de pasta din fiecare culoare, apoi le-a amestecat haotic. Se lasa cat mai neregulat, cu dealuri, vai, cocoloase...Apoi, mama din dotare ia cartonul minunat si-l baga cam 2 minute la microunde:d. De unde va iesi o chestie intarita si atentie, foarte fierbinte initial.

Eu n-am apucat sa fac poze caci nebunia se petrecea inainte de plecarea la gradi si ne-am cam intins cu timpul...
Noua ne-a iesit ceva de genul asta, dar mult mai haotic in culori...
Avansatii in ale jucarelii fac cam asa...

(sursa1, sursa 2)


Enjoy!

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...