Post-Craciun cu rosu-n gat

Aceasta minunata rima ne-a urmarit incapatanata de pe 26 decembrie, asa ca sa incheiem Craciunul veseli si odihniti:)).
Pe cat de frumoase au fost zilele dinainte de Craciun, cu petreceri, vizite, pitici veseli, cadouri si colinde, pe atat de nasoale au fost cele de dupa 25. Caci pe 26 , dupa somnul de pranz, matza ne-a zambit tulbure cu un 39.2 in fundulet, urmat de alte numere apropiate in orele ce au urmat. Temperatura ba cobora vesela spre 38, ba urca vijelios spre 39.6. Momentul cel mai interesant a fost marti seara cand ceaiul de la ora 5 a fost insotit de un varf de 39.8. Eee....ce ne-am mai distrat apoi. Cu dezbracat picea in pielea goala, comprese reci pe frunte, maraieli si tinut in brate ore in sir.
Caci la Andreea trecerea pragului de 39C e insotita automat de plansete tacute si cuibareli moi si fierbinti in brate la mami, de unde nu se da dusa pana cand nu coboara termometrul spre 38.
Noptile, ah noptile, cu alarma de la ceas sunand tacticoasa din 3 in 3 ore ca sa pipaim spatele si fruntea matzei adormite, cu plansete la 5 dimineata "mami, ma doare burtica", pentru ca la 6 sa ne jucam vioaie cu papusile.
Verdictul l-am avut aseara, cand doamna doctor ne-a anuntat ca picea are rosu in gat, cu puncte de puroi pe amigdala stanga. Oh,...joy. Nu stim daca e virala sau bacteriana, dar ce mai conteaza numele gandacului. Tot gandac nesuferit il consideram.
Azi e zi de studiu. Studiem ce mai face termometrul. Daca mai urca la 39C, bagam antibiotic. Daca sta cuminte pe la 38C cu ceva...ne limitam la antitermice.
Si mancam biscuiti cu mar, impartiti cate un pic dimineata, la pranz si seara :d.
Totusi, mai bine bolnavi acum,decat de Revelion nu? Ca daor asa cum esti de Revelion asa esti tot anul :)). Deci sanatosi sa fim

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...