Avem un gandac, cum procedam

In nas. Il cheama streptococcus pneumonia, nume de mare efect, datator de muci si tuse.

Bacterie destul de comuna si care, tratata, nu aduce complicatii. Repet. Tratata. Serios, nu in joaca.
Sa va explic de ce insist.

In ultimele doua saptamani am fost la 3 doctori si cu al patrulea am vorbit la telefon. Din rosu in gat amigdalitic, Andreea a dat-o in tuse horcaita, denumita poetic traheita, insotita apoi de mega-ultra muci, multi, cleiosi, uraciosi. Din dansii, mucii adica, a dat intr-o otita medie de ureche stanga. Deci distractie, ce sa zic. 
Toate tratate pana aseara cu siropuri si aerosoli. Nimeni nu ne-a zis "mai fratilor, ia sa facem noi si un exsudat..ca cine stie, poate e vreun gandac pitit acolo si de aia nu trece...". Nimeni. Nici pediatra, nici medicul de la clinica, nici medicul de la camera de garda. Abia aseara doamna doctor ORL ne-a dat antibiotic, dar pentru otita.

Doar ca eu, la un moment dat saptamana trecuta, m-am gandit sa facem un exsudat. Asa...de kiki. 
Si iote ca azi veni rezultatul. 
Si m-am luminat si eu de ce nu treceau toate alea..de ce dadeam noi din una in alta. Si de ce si eu sunt ba racita, ba tusita de vreo luna. Caci probabil am si eu gandacul in nas. 
Noua mea hotarare pe 2012 este ca de acum incolo sa fac exsudat la fiecare muc. La primul hapciu. La prima tuse. Ca sa nu ne mai lungim cu dansele 2 saptamani. Ca la final sa ajungem tot la antibiotic. 
Ca sa nu va dau aici toata lista de chestii pe care trebuie sa i le dau intr-o zi, ca ocupa o pagina A4.

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...