inceput de an mucos

Trebuia sa imi dau seama ca daca termini anul cu boli, asa il si incepi. Eventuala pauza de dinainte de Revelion e doar asa, de pacaleala. Sa zici ca ai scapat. Nu, n-ai scapat.
Caci abia respiram bucurosi ca am scapat de rosu in gat doar dupa 3 zile de febra, ca matza s-a apucat sa tuseasca. Si nu asa oricum, ci urat, repetat, in valuri succesive, datatoare de lacrimi si voma. Superb, ce sa zic.
Dupa 2 nopti nedormite si una semi-dormita incepem parca sa vedem luminita. Dimineata parca tusea mai rar, parca nici cantitatea de muci nu mai era aceeasi. La naiba, paote reusim sa mergem totusi duminica la balet, fara riscul de a fi un fundal sonor nedorit la Spargatorul de Nuci.
Tratamentul e cel clasic, aerosoli, sirop (humex si prospan) si Tantum Verde, plus apa de mare pentru nas.
In rest, ceai mult, cate o gura dupa fiecare runda de tuse. Si cate 2 lingurite de sirop de ridiche neagra, o chestie hidoasa dupa parerea mea, pe care Andreea o ia doar daca o iau si eu si ne strambam impreuna.
Acu eu zic asa, daca am terminat anul cu amigdalita si l-am inceput cu traheita, putem solicita o pauza in urmatoarele luni? Macar asa, vreo 3-4:d

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...