La doctorul de ochi

Dimineata ne-am dus cu matza la doamna doctor de ochi. Asa i-am explicat..Ca mergem sa masoare ochisorii, sa scrie pe foaie ce culoare au si sa se joace cu ea niste joculete cu animale. Asta pentru ca mie mi se tot parea ca se uita stramb cu un ochi, lucru confirmat si de niste poze si de niste alti oameni.
Deci ne-am dus la clinica Oftapro, pe langa parcul Carol.
Andreea a fost super haioasa si cooperanta. S-a uitat la tot felul de aparate, a enumerat animalele de pe perete, mai mici, mai mari, a fost foarte mandra sa poarte "ochelarii magici cu fluturasi" si ochelarii si mai magici care vad 3D :D
A primit si "picaturi de la zana", de doua ori si a studiat din nou animalele şi diferite forme de pe ecran.
Adevarul e ca si doamna doctor (Adina Grigorescu) a fost foarte draguta si a vrajit-o:). Asa ca Andreea o tot intreba "si acum ce mai facem? dar acum ce mai facem?", dupa fiecare test depasit.
Pentru ca am avut un pic de asteptat  matza s-a jucat cu papusele si alte zdranganele, asa ca timpul a trecut mai incet pentru noi decat pentru ea.
Concluzia este ca e bine in acest moment. N-are strabism. E o iluzie data de conformatia fetei si de faptul ca are baza nasului un pic mai lata :p.
Totusi are o diferenta de dioptrii intre cei doi ochi, probleme putand aparea la stangul, acelasi pe care il banuiam eu de strabism.
Asa ca ne-a sfatuit sa ne revedem peste 6 luni, nu la 1 an cum se recomanda controlul de obicei. Si in timpul asta sa mai testam daca privita fix din fata ochisorul sta drept sau nu.
Oricum ideea e ca si daca exista o problema ea poate fi remediata mai usor la 3 ani decat mai tarziu.


Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...