Azi sunt 3 ani - update

Ce inseamna 3 ani intr-o viata? Foarte putin, o picatura, un pas. Cat inseamna 3 ani pentru noi? Enorm. Diferenta intre nimic si tot. Intre 2, noi doi, si 3, noi trei. Inseamna mii de ore de ras, sute de strambaturi, o mare de lacrimi, de plans, de strigat. Inseamna milioane de ore de nesomn si alte milioane de ore de fericire absoluta. Inseamna sute de intrebari si mii de posibile raspunsuri. Dileme. Cautari. Descoperiri.
Acum fix 3 ani, la ora 9 si un pic, eram in sala de travaliu si ma rugam sa nasc odata. Sa se termine. Sa o vad. Sa fie bine. Sa nu mai doara. Sa nu mai astept speriata ce va urma. Sa fie bine. Si ea. Si eu. Sa fim cu tati. Asistentele in uniforma se plimbau pe langa mine, ajustau branula, verificau aparatele.
"Totul e ok. Hai, ca mai e un pic"...
Nu chiar. Au mai fost 3 ore. Si stateam deja in asteptare de vreo 9.

Azi la ora 9 stabileam impreuna ultimele detalii ale tinutei. Fustita clos cu flori crosetate propusa de mine a primit imediat aprobarea. Am negociat o bluzita.
"Sa se asorteze, mami"
"Da iubita, uite asta se asorteaza".
"Nu asta. Nu-mi place"
La pantofi a fost simplu. Cei albi. La ciorapi am decis impreuna sa fie cei mov, chiar daca nu se asorteaza "pefect" cu bluza...Si a plecat topaind, cu pupicii mei pe obraz.
"Ne vedem diseara, mami!"
"Da, da, vin sa te iau si mergem in parc"
"Paaa, mamiii!"
Acum 3 ani, la ora 12 si cateva minute a venit. Mica, rosie, speriata. Atat de fragila. Mi-era teama sa o tin, mi se parea ca se rupe. Mi se parea ca o sa mi se scurga printre brate si o scap. Aveam un copil. Si acu? Ce fac cu el? De acolo a inceput tavalugul intrebarilor. De ce plange, de ce nu doarme, de ce nu mananca, de ce mananca azi mai mult, de ce nu doaarmeeee, de ce plangeeee, de ce nu sta pe burta....
Azi la ora 12 are petrecere la gradi. I se canta "La Multi Ani", primeste tort, sufla in lumanarica. Danseaza, rade, topaie. Se cearta, cere, intreaba, raspunde, ofera, ia, negociaza, se joaca.

La multi ani, matza mica!

Update: deci fuse si prima petrecere:d. La gradi. Din poze pare sa fi fost mare distractie pe acolo. Un fel de chiul general :))


Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...