Fluturi si oameni

Aseara am fost la teatru. La Fluturi si Oameni.
Am ajuns la sala Rapsodia obosita, dupa ce fugisem de la servici la gradi si de la gradi la taxi si de la taxi la teatru. Acolo copii cat cuprinde, chiote, alergatura, "unde e Mariuca?", "Doamna din fata e prea inalta si nu vad", "cand incepe teatru?". Iar chiote, iar alergatura. Asteptam sa inceapa spectacolul, despre care nu stiam nimic. Decat numele si ca e facut de compania lui Dan Puric, Passse-Partout. Si sa fie liniste sa ma odihnesc un pic. Sa zac adica, in scaun:D
Si a inceput. Si, timp de o ora am fost intr-o permanenta stare de incantare, bucurie si surpriza. Ce oboseala, ce somn? Cred ca trei sferturi din timp am avut un zambet lat pe fata. Spectacolul este gandit ca o insiruire de scene din povesti, reinterpretate un pic, intr-un mod plin de umor. Astepti cu sufletul la gura sa vezi ce urmeaza, caci Scufita Rosie se casatoreste cu lupul si trimit poze din calatorii, calul din, cred, Greuceanu sau Praslea (rusine ca nu stiu ce basm era) ramane cu balaurul, dupa ce voinicul salveaza printesa, printul din Cenusareasa pune pantoful in piciorul Sirenei, iar fluturii merg la scoala si invata sa zboare. E o trecere minunata prin basme romanesti, internationale si povesti Disney.
E evident ca intreaga intamplare are loc pe doua paliere. Cel pentru copii, colorat, agitat, cu idei pe care le recunosc si le inteleg, si cel pentru parinti, mai subtil, cu poante recunoscute de ei. Finalul are cateva scene un pic mai dure, cu razboi si moarte, dar pana la urma totul se termina cu bine, intr-o mare de fulgi albi:). Nu va dau detalii, mergeti sa-l vedeti:D.
Oricum, e genul de spectacol imposibil de povestit, dar care trebuie neaparat vazut. Il recomand cu mare drag:). Eu nu m-am saturat de el, l-as mai vedea de cateva ori.
Detalii frumoase gasiti si aici: http://fluturisioameni.blogspot.ro/
Din ce vad, este programat pe 14 octombrie, tot la Sala Rapsodia. Mergeti!
http://companiadanpuric.ro/piesa/fluturi-%C5%9Fi-oameni

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...