La Predeal

V-ati obisnuit deja cu escapadele noastre scurte si neasteptate la Predeal. Acolo unde ne asteapta mereu casuta bunicii. Si veveritele infometate. Si ursu....
Am tot studiat in ultimele saptamani site-urile meteo in asteptarea unui weekend cu soare si pana la urma l-am gasit. Asa ca vineri seara am fugit dupa munca si gradi direct la munte.
Pe Valea Prahovei s-a mers relativ civilizat fata de alte dati cand am stat, pe loc adica, bucati bune de drum. Am ajuns pe la 7 juma acolo, in casuta incalzita si dornica de vizite:d.
A doua zi, soare soare soare si un cer albastru puternic, incredibil. Imi venea sa-i fac poze in continuu, iar daca mai prindeai si frunzele galben-portocalii in prim-plan era deja un vis. Am decis sa nu parasim curtea decat pentru un drum scurt pana la paine. Matza e super incantata sa stea in curte la Predeal si nu simte nevoia sa mearga la leagane sau alte distractii. Am montat casuta, am scos o masuta si un scaun mic, hartii, acuarele, plastilina, carticele si gata, nu ne-a mai trebuit nimic toata ziua.
Pentru ca era foarte frumos afara si era pacat sa ratam juma de zi dormind:d, am scos din program somnul de pranz, invitand matza sa stea in curte pana seara. Credeti ca a refuzat?:d.
Duminica am plecat pe la 10 juma din Predeal, lasand casutele veveritelor pline de nuci si promitand casutei mari ca ne intoarcem cat putem de repede la ea, si am facut un ocol maricel pana la Piatra Arsa.
Faptul ca exista mai nou drum astfaltat din Sinaia pana la cabana e bine, pentru ca poti ajunge usor, intr-o dupa-amiaza grabita, dar e oribil sa vezi atatea masini pe platoul Bucegilor...Iar Piatra Arsa numai cabana nu mai poate fi numita. E ditamai hotelul cu termopane. Eu totusi sper ca nu se va face drum si pana la Babele sau Omu..macar atat..
Oricum, daca tot exista, eu zic ca merita profitat de el. Peisajul pana acolo e superb, prin padurea de foioase, iar sus pe platou se vede pana departe. Eu inca vreau sa mergem mult la munte cu Andreea pe piciorusele noastre, dar daca e vorba de o iesire asa rapida, de 2-3 ore, merge mers si cu masina :d.
 Si la final, o poza cu tati dansand. Shh...sa nu afle ca l-am aratat lumii asa :)

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...