4 ani si 1 luna

Fii-mea e mai nou in faza iubacioasa, adica ne declara dragostea de zeci de ori pe zi, si cand e vesela si cand e trista. Cum se prinde ca m-a deranjat ceva, cum arunca un "mami te iubesc", inmuietor de inimi si iertator de suparari.

Are texte. Haioase. Gen "tati, sunt foarte suparata pe tine!", spus pe un ton amuzant-artagos care ne face sa radem de fiecare data.

Ii plac cartile, le rasfoieste si inventeaza povesti pe baza pozelor. Ii plac plusurile si are preferinte: o maimutica simpatica, Maimu, nou venita in familie, si Pisi. 

I se pare super interesant ca ne face sa radem. Ca spune lucruri care ne amuza. Si ma intreaba uneori dupa o runda de ras "a fost amuzant ce-am zis?" :d.

Danseaza cam ca Elaine....

Intalnirile intamplatoare in parc cu colegele ei preferate de la gradi sunt motive de imbratisari si pupaturi insotite de chiote. Sunt atat de simpatice cum tropaie vesele si se reped la joaca de parca nu s-au mai vazut de un car de ani....

Supararile sunt furtunoase, neasteptate, cu strans din dinti si pumnisori. "Nu mai sunt prietena ta. Niciodata!", anunta dansa si se intoarce cu spatele spre destinatarul supararii, cu bratele incrucisate, ca in cine stie de scena de desene vazuta.  
E curajoasa si timida, retrasa si exuberanta, vorbareata pana la cer si tacuta malc, e prietenoasa sau ignora complet uzantele sociale:d
A invatat in 2 ore sa mearga pe bicla fara roti ajutatoare, dar in fata doctorului isi uita numele. 
Se catara in copaci ca un baietoi, dar seara nu traverseaza sufrageria daca nu e becul aprins.
Povesteste unor straini cine stie ce intamplare de la gradi, ca are 4 ani, ca ce a mancat, ca ce jucarie noua are. Dar nu scoate un sunet langa vreun vecin intalnit de zeci de ori. 

Are intrebari neasteptate:
-ce fac oamenii la Doamne
-cum te-ai casatorit cu tati
-o sa ma iubesti si cand o sa fiu batranica si o sa am baston?

Vrea la piscina. Si in parc. Si cu trotineta. Si cu bicicleta. Si cu caruciorul de papusi. Vrea la munte, la veverite. Vrea la mare, aia "nu cu apa sarata" (ghinion, chiar la aia sarata o sa mergem. din nou:d)
Vrea fuste lungi, foarte lungi. Care sa se invarta neaparat. Dar accepta si pantaloni scurti. 
Merge la tenis. Dar si la balet...

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...