Globalizarea lui Pisi

Zilele trecute mi s-a intamplat o treaba super ciudata. Ca sa intelegeti socul meu trebuie sa pornesc povestea din urma cu aproape 4 ani. Pe vremea cand Andreea avea 7 luni. 
Ei bine, intr-o zi m-am dus la cumparaturi prin Zara:d. Si intamplator am coborat si la subsol, unde e zona de home. Nu aveam nimic de luat, dar aveam chef de umblat aiurea prin magazine. Cu totul intamplator am zarit intr-un colt, printre prosoape si cosulete de baie, un plus visiniu, dintr-un soi de prosop, moale, urecheat, in forma de pisica. Avea exact consistenta ideala pentru a fi strans in brate si in dinti de un bebe. Asa ca l-am cumparat. A costat 70 de lei si mi s-a parut enorm. Intre timp, Pisi, caci despre el e vorba, a devenit plusul preferat al Andreei. A dormit cu el si doar cu el 4 ani. L-a carat in concedii, la bunici, la mare, la munte, prin hoteluri si pensiuni. Nu exista deplasare fara Pisi. Intre timp a mai primit in pat si alte plusuri. De exemplu Maimu. Dar totusi Pisi ramane favoritul. Mi-a zis odata ca nu vrea sa-l dea nimanui, niciodata, nici cand o sa fie mare. Ca pe celelalte papusi o sa le mai dea, altor bebelusi, care poate nu au, dar pe Pisi nu. 
In ultimii ani Pisi a suferit mici modificari. A pierdut un ochi. A fost spalat de nenumarate ori si gatul a ramas doar o bucata de prosop, fara nimic consistent pe dedesubt. Culoarea nu mai e nici ea chiar visinie...Asa ca am incercat sa-l inlocuiesc, sa gasesc o pisica geamana. La Zara nu mai au demult, nici prin alt magazin din tara n-am gasit. Nici pe site-urile de afara. De parca Pisi a fost unic si nu mai exista niciunul la fel.
Pana vineri. 
Cand, frunzarind blogul unei mamici din State, printre pozele copiilor ei alergand pe langa un parau, l-am zarit. Strans tinut in brate de o fetita cam de varsta Andreei. Geamanul identic al lui Pisi. La plimbare prin Montana...
Mi s-a parut super amuzanta situatia. Asa ca i-am scris mamicii respective un comentariu povestindu-i si ei ciudatenia. Raspunsul ei confirma bizareria: Pisi2 a fost cumparat dintr-un antic store, intr-un orasel de provincie din State. Si da, nici ea nu a mai vazut in alta parte alt Pisi.

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...