Muncile casnice la aproape cinci ani

- Andreea, pune-ti farfuria in chiuveta si spal-o te rog
- Ooof, numai eu fac totul, doar pe mine ma puneti...

-Andreea, aduna te rog jucariile din sufragerie si du-le la tine in camera
- Da, dar nu singura, ajuta-ma si tu!

- Andreea, vino un pic
- Da
- Ajuta-ma si pe mine sa...
- Aaaa, am ceva de facut in camera acum. Vin dupa aceea...

- Andreea, ia hainele astea si pune-le in dulap.
- Nuuu, nu esti tu sefa in casa! Nu fac doar ce vrei tu!

Cam asa se desfasoara de cele mai multe ori discutiile intre noi:d. Cu reclamatii si nemultumiri si plangeri. Ca o exploatam doar pe ea, doar ea munceste si s-a saturat. 
De vreo luna i-am cumparat un inaltator in bucatarie si o pun sa-si spele singura farfuria. Ceea ce face cu mare placere, umpland tot dulapul de apa si consumand de trei ori mai mult dero decat e nevoie, dar nu conteaza. 
Incet incet incerc sa o implic mai mult in treburile casnice, sa impartim responsabilitatea si sa se descurce si singura in anumite situatii. 
Lucrurile sunt simple cand are chef sau i se pare ceva interesant de facut. Mai putin sinuoase cand o intrerup de la joaca, de la desene sau cand ii e pur si simplu lene. Dar nu ma las:d
Si nici nu sunt de acord sa o rasplatesc cu bani sau alte obiecte pentru ajutorul dat in casa. Mi se pare normal sa impartim munca la trei si fiecare sa faca un pic, dupa posibilitati. 

Cum faci o rata sa zboare pe monitor

N-am mai scris de ceva vreme pe aici, in primul rand pentru ca nu am avut idei.. Viata noastra se imparte intre scoala, weekend si servic...