Cum incepe Craciunul la noi

In fiecare an, de vreo 4 ani deja, sarbatorile de iarna incep pentru noi cu petrecerea de la Mari. Cam mereu organizata in jur de 20-21 decembrie, ea reuseste sa adune oameni dragi, bunatati pe masa si multe, dar foarte multe rasete. 
Traditia noastra a inceput in 2011, cand copii din gasca vesela, formata practic pe aleile parcului si pastrata apoi cu multe intalniri si discutii si bucurii comune, cu sfaturi pentru boli si nemultumiri pe diverse teme, cu intrebari si obstacole depasite impreuna, ei bine, picii astia aveau cam 2 ani. Ne-am dat seama atunci ca dupa toate experientele prin care trecusem, toate noptile nedormite, toate verile toropite prin parc, toate telefoanele si mailurile schimbate intre noi, nu putem sa nu marcam cumva si Craciunul impreuna. Si asa a aparut traditia petrecerii de la Mari, mama Mariucai. 
Anul acesta ne-am intalnit din nou, cea mai mare parte a gastii. Unii au plecat pe alte meleaguri, altii s-au indepartat un pic, altii ni s-au alaturat si au ramas peste ani. Copiii au crescut, isi vad singuri de ale lor. Se cearta, se impaca, au preferinte si afinitati. Inca ii pacalim sa ne cante colinde. Inca se bucura sincer cand gasesc subit sacul cu cadouri sub brad. Inca se pupa si se fugaresc si se cearta pe nimicuri. Si noi astia mari inca simtim ca, odata cu petrecerea de la Mari, putem incepe linistiti Craciunul :)
2009 - acasa
 2010 - cu bunicii, la Predeal
 2011- primul party 
 2012 
2013
2014

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...