Care e treaba cu schiurile

Asa cum spuneam sa zic doua vorbe despre experienta noastra cu schiul. Marturisesc de la inceput ca si eu si dan suntem incepatori, e practic al doilea an in care schiem mai serios si primul in care eu cel putin nu m-am simtit complet afona:d.
Andreei i-am pus prima data schiurile cand avea aproape 4 ani, dar a fost asa, de acomodare cu ideea. Monitorul o tragea, ea aluneca pe o panta aproape orizontala:d. Si cam asta a fost. 
Anul trecut am zis ca e momentul sa invete mai serios si am trimis-o intr-o tabara de schi cu gradinita. Privind retroactiv, a fost o experienta buna, amuzanta si din care a ramas cu amintiri frumoase, dar de schiat a invatat prea putin atunci. I-am luat ulterior vreo 4 ore in plus cu acelasi monitor si a avansat mult mai repede.
Asa ca eu as recomanda mai degraba monitor individual sau cu 3-4 copii decat tabara de schi. Dar na, poate experienta noastra nu a fost cea mai reusita la capitolul asta. Am vazut de exemplu pe partie monitori cu cardul de copii si se descurcau foarte bine. 
Anul acesta a mai facut vreo 4 ore in Predeal, cu alt monitor, si apoi a mers fara probleme cu noi pe Cocosul (Predeal) si pe Drumul Rosu (Poiana Brasov). Deocamdata nu o sa mai ia lectii pentru ca la nivelul la care a ajuns putem merge pe partii usoare si medii cu ea, cu coborare usoara. Etapa urmatoare ar fi sa isi corecteze pozitia, pentru ca sta cam prea pe fund, si sa invete alte chestii tehnice, dar asta mai la anul asa...
Din ce am vazut eu copiii prind foarte repede cum e cu mersul pe schiuri, poate si pentru ca nu au teama si sunt si mai scunzi, deci se aseaza altfel pe zapada, echilibrul e altfel. Noi astia mari suntem mai tematori decat ei:d.
Mi se pare un sport foarte frumos si foarte sanatos. A mea nu a racit niciodata la schi, desi tine gura cascata si canta sau tipa intruna. Am grija sa nu o infofolesc, ca sa nu transpire, dar cred ca aerul curat face toti banii. Pentru ca, este un sport scump. Daca aduni echipamentul si ski pass-urile, mancarea, drumul, cazarea pentru 3-4 zile...se aduna banii pentru un concediu lung vara:))  Dar eu zic ca merita. 

In alta ordine de idei, ar fi tare bine sa nu mai vad atatia habarnisti inconstienti pe partie. Si nu ma refer la incepatori care au niste ore in spate, respecta niste reguli si exerseaza si ei in legea lor fara sa deranjeze. Ci de aia care au impresia ca pot invata singuri, ca e de ajuns sa te pui pe schiuri si iti dai drumul si apoi vezi tu cum te opresti. Aia care flutura betele in toate partile, inclusiv in ochii altora. Aia care coboara partia in plug, cu viteza, fara viraje, sperand ca jos e ceva moale pe care sa aterizeze. Aia care nu stiu sa vireze sau sa opreasca brusc si intra buluc in cine le iese in cale. Ce fac oamenii astia este periculos pentru ei, dar si pentru cei de langa ei. Mai bine iei 3-4 zile un monitor, inveti niste reguli de baza si abia dupa aia te duci pe partie. Ca sa nu ajungi sa te ranesti pe tine sau pe altul....

Cinci lucruri care trebuie schimbate in scoala romaneasca

Mai e un pic si matza termina clasa a doua. Nu stiu ea, dar eu sigur abia astept sa nu mai sune ceasul la 6.45.  Daca o intreb pe ea, ce ...