tag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post4265515329977132226..comments2024-02-25T00:39:09.109+02:00Comments on Călătoriile celor trei Roșii: Retete pentru o mofturoasa. A meadanhttp://www.blogger.com/profile/09658639783812366575noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-75398763304322664462014-01-21T22:59:24.794+02:002014-01-21T22:59:24.794+02:00Ia uite, nu știam că am devenit o ”referință” culi...Ia uite, nu știam că am devenit o ”referință” culinară aici :). Adi cred că se referă la această supă: http://flyingumbrellas.blogspot.be/2013/06/de-ale-gurii-din-gradina-supa-crema-de.html.<br />Cât despre galettes, cele sărate, le știm și noi, după experiența de astă vară prin Bretania. Tare bune, sățioase și umplute cu tot felul de minuni. Merită de făcut!Vicahttps://www.blogger.com/profile/02398729227310852365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-4736476144062450072014-01-18T10:52:03.856+02:002014-01-18T10:52:03.856+02:00mda, asta nu vrea placinta. de niciun fel..Cica a ...mda, asta nu vrea placinta. de niciun fel..Cica a mancat la gradi placinta cu dovleac, dar nush prin ce minune, ca acasa nu se atinge de nimic cu foietaj...<br />Roxanahttps://www.blogger.com/profile/06922096284151044580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-48202468616745009202014-01-18T09:27:07.673+02:002014-01-18T09:27:07.673+02:00Da, poti sa faci si doar pentru ea o singura porti...Da, poti sa faci si doar pentru ea o singura portie coapta intr-un d-ala mic de ceramica si atunci pui o mana de legume, putina faina si doar un ou. Chestia e ca nu prea poti crea multa spuma dintr-un singur albus. Macar doua sa fie. <br /><br /> La fel se pot piti in placinta cu foi de placinta de la magazin (nu foetaj care are margarina). Legume pasate cu branza si oua si iese placinta (sau pateuri) f buna. Toata jmecheria e sa pui branza telemea sarata care acopera destul de bine cam orice "gust dubios" :)))) Alexandra Albuhttps://www.blogger.com/profile/18408029720490354068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-45454746155203644632014-01-17T16:29:17.333+02:002014-01-17T16:29:17.333+02:00Aha, suna bine. O sa incerc. Poate portie mai mica...Aha, suna bine. O sa incerc. Poate portie mai mica. La 3-4 oua iese maricica nu?Roxanahttps://www.blogger.com/profile/06922096284151044580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-44016166074642359922014-01-17T14:09:47.297+02:002014-01-17T14:09:47.297+02:00Orice leguma e usor "pitibila" intr-un s...Orice leguma e usor "pitibila" intr-un soi de sufle. Adica iei leguma (brocoli, conopida, ciuperca, morcov, dovleac, spanac, orice e in sezon, chiar si sfecla) o fierbi, o blenduiesti bine cu niste branza sarata, ierburi si un pic de smantana plus 3-4 galbenusuri de ou si 1-2 linguri de faina (sau gris). Albusurile batute spuma amestecate cu carmazul asta si bagat la cuptor intr-o tava mai inalta. Chestiunea iese cumva "pufoasa" daca bati albusurile spuma, daca n-ai chef le poti amesteca pe toate la gramada si atunci va iesi mai densa. Cand iese pufoasa treaba are cumva si alt gust si copiilor le place. Daca fierbi legumele in we si le tii in frigider poti face seara tac-pac sufle. Sau il poti face si tine in frigider si incalzi seara. E bun! :)Alexandra Albuhttps://www.blogger.com/profile/18408029720490354068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-57326555204245632032014-01-16T19:59:01.826+02:002014-01-16T19:59:01.826+02:00Fierte, dar nu foarte mult, sa ramîna mazarea verd...Fierte, dar nu foarte mult, sa ramîna mazarea verde, plus un cartof. Vica pusese si menta, eu nu gasesc unde stau. E super buna si fara. Clatitele sarate vin de fapt din Franta, "galettes", si se fac cu hrisca. Nici hrisca n-am unde stau si le fac ca si pe cele cu umplutura dulce: http://lumeamare.ro/2013/03/22/galettes-bretonnes-clatite-din-misterioasa-bretanie/Adinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-71402445273780076262014-01-16T15:50:42.846+02:002014-01-16T15:50:42.846+02:00somon afumat a bagat si a mea la greu:). pt ca pan...somon afumat a bagat si a mea la greu:). pt ca pana anul asta nu se atingea de peste si era singurul mod de a o convinge sa guste. acum ca mananca si peste normal nu-i mai dau afumat...<br />Clatite mai facem si noi, dar doar pe varianta dulce. Nu m-am gandit sa bag branza sau sunca in ele..hm, buna idee.<br />Cu supa e cam greu la noi..ca se lalaie mult la ea si ne apuca ora de baie la masa:)). Mazare si ceapa verde? Cum vine asta? Fierte si blenduite? <br />Multumim de vorbe frumoase:)Roxanahttps://www.blogger.com/profile/06922096284151044580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-17766187530289268532014-01-16T15:21:09.958+02:002014-01-16T15:21:09.958+02:00La noi se adauga: somon afumat, castraveti (ar ron...La noi se adauga: somon afumat, castraveti (ar rontai în fiecare zi), clatite sarate (le facem normal si cît sînt înca în tigaie dar le umplem cu sunca, brînza rasa, ciuperci, eventual un ou), quiche clasica (nici zece minute prepararea, numai sa ai aluatul gata cumparat sau facut în weekend si congelat) si iaurtul cu miere, nelipsit seara. Aa, si supa din legume verzi (nu stiu de ce o manînca doar daca e verde; supa Vicai, din mazare si ceapa verde, a fost un succes!). <br />Uneori o cana cu lapte cald înainte de somn si gata. <br />Andreea o fi ea mofturoasa, dar creste super frumos :)Adinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-22179448021791201002014-01-15T14:40:09.333+02:002014-01-15T14:40:09.333+02:00Si noi stam prost la acest capitol. Tot la 4 ani s...Si noi stam prost la acest capitol. Tot la 4 ani si eu mai negociez cate o lingura. Ii place mult in schimb supa cu galuste, sarmalele si spaghete cu branza. In rest mofturi. Nu se omoara cu nimic, mancanca totusi piure cu chiftele, snitele. Toate i le fac la cuptor. Uneori pizza si o alta chestie surprinzatoare ii place quiche cu ciuperci, cateodata isi aminteste si ma pune sa-i fac si mananca mai mult decat mine. In rest cam pauza. Cu deserturile nu se omoara imi cer salam de biscuiti si clatite americane. Ambele se fac repede asa ca de cate ori imi cere ii fac.Crisnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-84192562537952905622014-01-14T20:18:07.120+02:002014-01-14T20:18:07.120+02:00Stiu teoria franceza. Sa- i pui zilnic un aliment ...Stiu teoria franceza. Sa- i pui zilnic un aliment pana il accepta. Sau asa ceva...Am incercat cu diverse produse si nu e nu. Plus ca fiind vorba de masa de seara timpul disponibil pt figuri si fitze e limitat si prefer sa se culce mancata. O sa iau si eu cartea. Poate imi da idei noi:)Roxanahttps://www.blogger.com/profile/06922096284151044580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2576353652114399015.post-15367489888193731162014-01-14T20:13:44.404+02:002014-01-14T20:13:44.404+02:00Uf, uf, uf... mofturile astea :)
Îți recomand o c...Uf, uf, uf... mofturile astea :)<br /><br />Îți recomand o carte, French Kids Eat Everything, de Karen Le Billon (http://karenlebillon.com/books/), în care povestește cum a reușit să le convingă pe cele 2 fete (tare mofturoase) ale ei să mănânce cu bucurie și variat. E scrisă haios, presărată cu povești cu iz franțuzesc. Eu deja am citit-o, deși deocamdată piticul meu nu face nazuri, dar înțeleg că pe la 2 ani e perioada hotărâtului ”NU!” :)Vicahttps://www.blogger.com/profile/02398729227310852365noreply@blogger.com