Cocosu Rosu si alte intamplari

Weekendul trecut a fost plin. De dimineata pana seara, in fiecare zi. Rezultatul este ca luni dimineata la munca este un cosmar:))
Dar sa vorbim mai bine despre lucruri frumoase. Cum ar fi ce am facut sambata, 1 Iunie. Stiam ca parcurile vor fi nu pline, ci ticsite, asa ca am gandit o solutie de salvare. Si pentru ca orice solutie buna trebuie sa implice cumva si ceva mancare delicioasa, am decis sa mergem pe la Simbio, cu o oprire de shopping la Antic Exlibris de pe Lipscani. 
Din aceasta cooperare, Andreea si Mariuca s-au ales cu ceva carticele si un toast cu fructe de padure, iar mamicile au degustat un brunch delicios. 
Dupa amiaza am dat o fuga la Roaba de Cultura la o intalnire cu prietenii nostri de la Dravet. 
Tot acolo ne-am intalnit in fuga cu Camelia si Mihnea, dar disparitia subita a Andreei pe doua roti a scurtat rau povestile. Sper sa reusim sa ne intalnim mai pe-ndelete. De cand a ramas fara roti ajutatoare, matza pedaleaza mult prea repede si cam prea departe de mine, asa ca lucram la reeducarea dansei:D. 
Dupa asa o sambata plina, am zis sa ne odihnim ziua urmatoare cu un drum la ferma Cocosu Rosu:d. Am pornit de dimineata, 3 familii cu 3 pitice, si am ajuns acolo pe la 10 juma, cam primii asa...Spre deosebire de Ferma Animalelor, care este o chestie dedicata clar copiilor, la Cocosu Rosu ferma este chiar o ferma, amenajata insa pentru a permite si vizite. Adica porcii sunt vreo 150, de la unii de 4 zile la aia mari si grasi, sunt zeci de rate, gaini si alte oratanii, miei, iezi, vacute, vreo 2 struti, cai, ponei, sere cu legume, 2 carute de plimbat oaspetii, restaurant si mese afara. E frumos, aer, loc de jucat, alergat si vazut. Nenea care primeste vizitatorii este simpatic si atent, le arata la cei mici animalele, poti sa le mangai, sa stai pe langa ele, apoi legumele, care ce e fiecare...
Marea problema este insa mancarea. Desi te-ai astepta ca la o ferma asa mare si meniul sa fie pe masura, de fapt lucrurile nu stau chiar asa. Din lista maricica de feluri de mancare, de fapt sunt disponibile 3-4, in functie de noroc. Apoi astepti, cam 1-1.5 ore. Mancarea e buna nu zic, nu spectaculoasa, dar la ce foame aveam as fi mancat oricum cam orice...
Spre finalul vizitei am facut si o plimbare cu caruta pana la o "casa traditionala" de pe campul de langa sat, unde au amenajat si o tiroliana mica, pt copii. Fata de anul trecut cand a refuzat sa se dea, Andreea a vrut sa se "dea cu sfoara" si i-a placut.
La un moment dat, privind in zare am vazut negru asa ca am sarit toti in carute si am fugit inapoi in sat, tocmai la timp sa nu ne prinda furtuna pe camp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce vreau de la 2020-o lista dezlanata si probabil incompleta

Intotdeauna cand ma intreaba cineva, Andreea de exemplu, ce as vrea cadou, mintea mea se goleste de idei. Nu ma pot gandi la niciun obiect d...