O zi la cort in Gura Portitei

O zi la cort de fapt au fost doua, dar o singura noapte asa ca merge. Eu am ajuns la Gura Portitei prima data acum o mie de ani, adica vreo 10, cand mi s-a parut foarte frumos, dar teribil de scump. Asa ca n-am mai trecut pe acolo urmatorul deceniu, reorintandu-ne spre Vadu pentru experiente la cort la mare. 
Dar anul trecut am ajuns din nou la Gura Portitei si a fost ok. La fel de scump si aglomerat la restaurant, dar plaja e destul de lunga pentru a avea loc toata lumea si toate corturile. Apa era super curata, iar ploaia de stele de la ora 11 a fost geniala.
Anul asta, dupa ce am tot asteptat un weekend fara ploaie, am decis sa ne riscam. Prognoza era ambigua oricum, ba ca ploua un pic ziua, ba ca ploua un pic noaptea..Am decis ca nu o sa ploua totusi 2 zile non=stop asa ca o baie si o portie de icre tot bagam.
De la Bucuresti la Gura Portitei se ajunge foarte usor acu, fata de situatia din urma cu 10 ani. Autostrada te lasa la Ovidiu si de acolo pana la Jurilovca se mai face vreo ora. Din Jurilovca se ia barcuta si treci Lacul Golovita. Baietii de acolo au pret fix la toate barcile, 35 de lei (copii gratis), iar traversarea dureaza cam 15-20 de minute. 
LA Gura Portitei totul este controlat de o singura firma. Asa ca preturile la cazare si restaurant sunt mai mari decat in alte parti. La cazare nu am studiat prea atent problema pentru ca noi voiam  la cort, dar la restaurant am lasat cam 150 de lei la fiecare masa, pentru noi trei. Pret care acoperea 1-2 portii de icre, 2 portii de felul doi pe care il imparteam la 3, apa, limonada si niste bere. 
Mancare este insa buna si daca te organizezi un pic si ai ceva la tine la cort mai salvezi niste bani. Noi nu am avut nimic de data asta asa ca am luat toate mesele la ei. 
Plaja de la Gura Portitei este impartita in doua zone: golful din dreptul restaurantului si spatiilor de cazare, cu umbrelute, sezlonguri si mai nou un barulet cu piscina si restul, adica plaja ce porneste de dupa un gard de sarma si care ajunge dupa vreo 30 de km la Vadu si mai departe spre Mamaia:d.
E o fasie pe alocuri lata, pe alocuri mai ingusta, acoperita la inceputul ei de corturi, dar complet pustie 300 de metri mai incolo. Intrarea in apa este lina si era plin de copii pe acolo, chiar daca din pacate nu am prins un weekend cu apa limpede, ci cam maloasa si cu pesti...
Noi am pus cortul intre oameni, dar am facut plimbari lungi, seara, pe plaja pana la vechea cherhana. Zona e foarte frumoasa si linistita, iar soarele la apus este o minune acolo. 
Din fericire nu a plouat deloc cat am stat noi acolo. Din nefericire, la ora 21.00 au atacat tantarii. Si cand zic atac, ma gandesc la ceva gen Al Treilea Razboi Mondial. Asa ca am fugit in cort, cu tot cu sticla de vin, si am ramas acolo la lumina lanternelor. 
Una peste alta Gura Portitei este o solutie draguta pentru un weekend la mare, la cort sau la cazare. Eu totusi raman mai incantata de Vadu...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jurnal de pandemie

M-am tot sucit si rasucit daca sa imortalizez momentul asta aici. Sincer, as vrea sa uit complet de el cand trece. Dar stiu ca nu va fi asa...