Vacanta la bunici

Maine incepe mica mare vacanta la bunici a matzei. 2 saptamani la Predeal. Cel putin asta e planul:)
Nu este primul an in care sta acolo singura, dar este prima data cand incercam o sedere asa lunga. Anul trecut a stat cam 10 zile, dar dupa vreo 7 era deja satula si ne vroia pe noi. 
Din pacate vacanta la bunici are si bune si rele. Bunele ar fi aerul de munte si curtea destul de mare de care dispune, zmeura, copacei cu mere si visine de udat, flori de cules, rasfatul bunicilor. 
Partea mai putin buna este rasfatul bunicilor (tricky nu? e si la bune si la rele...), cantitatea de dulciuri pe care i le va da bunicu, lipsa copiilor in zona si preferinta bunicilor pentru activitati cu potential mare de plictiseala, caci in loc sa o plimbe de colo colo si sa profite de zona, ei prefera sa stea in curte sau pe la magazinele din oras. Anul trecut cred ca au dus-o de vreo 2 ori pe un drum din padure unde e un parau de aruncat pietre. 
Anul asta i-am rugat sa nu repete experienta, sa o duca pe poteci, sa faca altceva decat mers la leaganele triste de langa gara si carat pe la piata....Nush daca se vor agita mai mult...Sper. 
Ca sa ii ajut le-am facut chiar si o lista cu idei:d. O s-o transform intr-o carticica cu poze unde pot bifa ce au facut si pot decide impreuna ce sa faca a doua zi. 
Propunerile mele, adaptate la varsta bunicilor:d, sunt: sa amenajeze o casuta de zane in curte, sa adune pietre de la rau si sa le picteze, sa mearga cu telescaunul, sa viziteze Azuga cu trenul, sa culeaga conuri de brad din padure, sa puna cortul in curte si sa organizeze un picnic, sa traga cu arcul (are niste arcuri mici facute de alt bunic...). Si sa repete literele:))...
Sunt curioasa cate vor bifa din astea.

when live gives you some lemons..

Am tot ezitat sa povestesc aici ce intamplare ni se intampla, sperand ca lucrurile vor trece si voi putea scrie o poveste care sa includa...