Final de sezon la schi

Miercuri vorbeam cu Dan despre un coleg care era prin Poiana la schi si ne intrebam cum o fi zapada. Miercuri pe la pranz am decis sa mergem si noi vineri pe partie, cu tot cu Andreea. Joi seara am plecat spre Predeal, pe un drum asa liber ca iti era drag sa mergi.
Vineri dimineata am pornit spre Poiana si pe la 11  eram sus, la inceputul partiei Drumul Rosu. Pentru cine nu stie asta e cea mai lunga partie de la noi, de vreo 4 km cu totul, din care se schia ok pe 2/3. Adica pana la telescaun...De acolo pana la baza era cam fleoscaiala si noroios asa ca nu merita efortul.
Am pornit la drum fara sa stim daca matza o sa faca fata partiei. Pana la urma ea a testat pana acum doar partia de baby de la Azuga. Drumul Rosu este o partie cu nivel de incepatori, cu pante mici, line, dar si vreo doua portiuni un pic mai abrupte.
Norocul nostru a fost ca vineri era liber, soare si zapada ideala. Asa ca Andreea a schiat de minune, incet, in plug, cu viraje largi pe urmele noastre. S-a descurcat minunat, spre surpriza noastra. Sambata a fost un pic mai dificil pentru ca pana dupa pranz partia a avut destul de multe portiuni inghetate, plus ca era si concurs pe o parte a ei, asa ca a trebuit sa mergem mai cu grija.
Una peste alta a fost un final de sezon de schi minunat pentru noi. Pentru ca in premiera am reusit sa schiem in trei, asa cum ne-am dorit de cand am decis sa invatam sa schiem, anul trecut.
Cu totul cred ca pitica a stat pe schiuri vreo 4 ore in fiecare zi, cu pauza de pranz pe la mijloc. Ca idee dupa vreo ora,  o ora si jumatate apareau scartaielile, ca o dor picioarele, ca nu mai vrea, asa ca faceam o pauza pe partie, ne odihneam si o luam de la capat. Scaparea mea a fost ca n-am avut la mine nimic de rontait, vreun baton cu cereale sau putina ciocolata. Cred ca ar fi ajutat:)

Am cam terminat cu iarna. Sa vina vara acu!

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....