Cum alegi un carucior fara sa te enervezi?

Zilele trecute m-a rugat o prietena sa ii dau cateva sfaturi despre cum sa aleaga un carucior de bebe, pierduta in sutele de variante si oferte, care mai de care mai scumpe si mai complicate. Rupta de realitatea bebelusiei in ultima vreme, i-am raspuns rapid in prima faza, ca noi am avut un Graco basic, de vreo 10 milioane (1000 ron:d), cu un soi de cutie pe post de landou. Cutia-landou am folosit-o cu totul vreo 3 luni pentru ca apoi am intins spatarul si am pus-o direct in carucior, dansa fiind deja mult prea agitata ca sa stea intinsa pleasca si cu ochii doar pe cer. Cat de greu poate fi sa alegi un carucior? m-am gandit eu inocent...
Apoi mi-am aruncat un ochi pe oferta actuala si am inteles. E o nebunie. E mai rau ca la masina. 
In primul rand, carucioarele de pana in 1000 de lei sunt doar sport, adica nu merg de la nastere. Apoi vine categoria 1000-1800 care e bogata si colorata, carucior plus scoica (eu n-am gasit in categoria asta carucior plus landou plus scoica, dar nu neg ca poate exista). Si apoi vine categoria 1800-skyisthelimit. De care nu discutam pentru ca pentru mine niciun carucior nu merita mai mult de 1500 si orice e peste e fitza. Deci nu ma bag.
Ei, revenind in zona mediana, apare o problema. Exista viata fara landou? Caci scoica e fun si comoda, o poti folosi la deplasari scurte, in masina, la cumparaturi sa zicem, dar nu la stat cu orele in parc. Si daca vrei landou esti cam fortat sa urci in categoria peste 1800 despre care v-am zis deja ce cred, mai ales ca folosesti "cutia" aia circa 3-4 luni.
Sfatul meu pentru viitoarea mamica a fost ca neaparat sa isi ia si o manduca sau ceva similar pentru ca o sa-i fie foarte util. Mai ales ca si ei, ca si noi, sunt amatori de excursii si plimbari pe la mare/munte. Dar nici nu i-as recomanda sa tina bebele doar in brate primele 2-3 luni pentru ca apoi va fi tare greu sa-l convingi sa stea in orice alt mijloc de transport. 
La Andreea am combinat mereu statul la mine in brate, in marsupiu sau fara, cu statul in carucior sau in patutul ei sau pe canapea sau in scoica, rezultatul fiind ca nu a cerut mereu sa stea lipita de mine, ci am stat cate un pic si separat. Ceea ce in cazul nostru a fost bine. 
Deci habar n-am ce sa le recomand oamenilor.. Daca as fi eu, probabil ca as lua o manduca si un carucior normal, plus scoica. La plimbarile mai lungi as alterna scoica cu manduca. 
Also, as cauta un carucior de maxim 10 kile, sa il pot cara pe scari un etaj si sa nu depind de lift sau oameni binevoitori daca vreau sa urc in autobuz de exemplu. 
Bine ca fii-mea e bipeda si am scapat de dilemele astea:))
cutia denumita pompos landou:))

Idee de weekend: caiac sau stand-up paddling la Snagov

Ieri am chiulit de la munca. Pentru ca Sf. Maria si deci nu prea multe de facut. Si ne-am gandit noi ce sa facem ce sa facem, ca nu puteam p...