In cautarea Caii Lactee la Vadu

Desi concediul in Franta a fost mai mult pe coasta, deci la un pas de mare, ne-am intors de acolo cu un dor nebun de o baie in valuri calde. Asta pentru ca litoralul breton, desi frumos rau, are o mare hiba: apa rece sloi.. Asa ca vineri seara am aruncat in masina cortul sacii de dormit, saltelele, lada frigorifica si niste haine si am fugit la mare. 
Prima oprire a fost la Constanta, unde am refacut sambata mare parte din gasca de copii din parc. Plajele din Constanta arata mai nou tare bine, sunt largi, cu nisip, intrare domoala in mare. Apa a fost exact cum trebuie, calma, curata si calda. Rezultatul este ca picii au stat aproape doar in apa, iar noi astia mari am apucat sa mai povestim de una de alta. 
Sambata dupa pranz am pornit insa spre Vadu, plaja noastra de o noapte, cam de 2 ani incoace. De data asta am convins-o si pe Mari sa incerce o noapte la cort cu Mariuca:). Fata de anii trecuti, la Vadu era full, asa ca am renuntat la ideea de a ne pune corturile la juma de kilometru de altii si ne-am bucurat ca am gasit un loc cu vecini doar la vreo 50 de metri de noi. Bun si asa. Faptul ca jumatate din corturile din jur erau cu nudisti a fost destul de amuzant si un subiect de discutie repetat cu picele:d. 
Seara am facut o plimbare scurta pana la mica terasa Vadul Pescarilor, unde am mancat ciorba de peste, chefal si hamsii delicioase. Pe bune, delicioase rau:). Plus un pahar de vin si niste bere. 
Inapoi la cort ne-am apucat sa amenajam un mic foc de tabara la care sa incalzim niste bezele. Fetele au facut repede o groapa in care am aruncat bratul de lemne cules de prin parcul nostru. Mariuca ne-a cantat niste cantecele inventate de ea, am mancat bezele, ne-am incalzit si am cautat stele pe un cer stralucitor. 
Noaptea a fost oribila pentru mine, avand in vedere ca eu la cort nu prea dorm ever..Dar micul dejun pe plaja, chiar si nisipos de la vantul pornit subit, a fost simpatic. Am mai facut o baie..lunga...si apoi am plecat spre casa. 
Cam draguta vara asta:) 


Pentru doritori, despre Vadu si alte plaje de la noi am mai scris aici si aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce vreau de la 2020-o lista dezlanata si probabil incompleta

Intotdeauna cand ma intreaba cineva, Andreea de exemplu, ce as vrea cadou, mintea mea se goleste de idei. Nu ma pot gandi la niciun obiect d...