casuta piticilor

Nu stiu cum, cand si de ce...dar am fost invadati de jucarii. Mici, mari, colorate, din lemn, hartie, plastic, panza, papusi, ursi, ursi, ursi, pisici, barbie, inca o barbie, bucatele de puzzle, bucatele de trenuri. Le gasesc in sertarele din bucatarie, pe dupa dulapurile din sufragerie, in noptiera mea, in baie. Camera Andreei e compusa dintr-un pat mare, o masuta, un dulap si vreo 3-4 cutii de... chestii. Plus o cutie mare care a esuat pe dulap din motive de lipsa de spatiu si atingerea unei limite a suportabilitatii de catre mine. 
Asa ca m-am gandit cum sa facem sa mai eliminam din cutii. Caci evident sertarele, noptiera, spatele fotoliilor...alea vor ramane cotropite. 
Si am facut o casuta. Casuta piticilor, sort of, dar denumita generic "Casuta Andreei". 
 Acolo si-au gasit loc carticele, puzzle-urile, animalele de plastic, vreo 2-3 papusi care dorm mereu, creioane colorate, hartie...chestii care de obicei erau peste tot. Deocamdata nevoia mea de oaresce ordine e satisfacuta. Pe jos a mai ramas doar o cutie mare plina cu plusuri. Masuta si scaunele stau cuminti in colt. Ursii dorm in patul Andreei mai nou, dar poate incet incet le gasim si lor un al pat. Daca ne lasa "mamica lor"...
Marea bucurie a matzei e ca poate umbla singura la rafturile casutei, fiind pe inaltimea ei. CAuta, scoate, pune la loc, rearanjeaza. Scoate carticele si citeste "bebelusilor" . Ii "ajuta" sa faca un puzzle. Le deseneaza. Animalele de plastic stau cuminti in jungla lor si ea le da de mancare. 
E bine..e foarte bine:) 

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....