Prima serbare

Am supravietuit primei serbari la gradi. Tehnically la cresa.
A fost frumos, emotionant, obositor, vesel, plangacios, aglomerat, topait, dansat, cantat, cu vorbe soptite si pitici mirati, cu lacrimi mici ascunse in pleoape si manute intinse spre mamici..

Andreea a fost putin speriata/mirata/nesigura la inceput, fata in fata cu masa de parinti hliziti, privind botoasa spre cei doi pitici care au inceput sa planga la intrarea in sala, stand cuminte, prea cuminte pentru ea:d, pe scaunel
A soptit pe sarite poezia de deschidere, a facut o reverenta zmucita si s-a intors repede la siguranta scaunelului. Dupa primul cantecel s-a relaxat, a descoperit ca poate dansa si topai si boticul s-a latit in zambet.
A fost frumos.
A venit si Mosu...a  primit o Minnie in fustita de balerina, pe care a plimbat-o apoi prin ninsoare pana acasa.
Ne-a aratat clar ca la "nitza" e "spatiul ei", iar noi doar niste musafiri. Ne-a aratat unde e baia, unde e sapunul si hartia, de unde se ia apa, unde sunt masutele pentru masa. Se plimba sigura pe ea si ma striga sa imi arate diverse.
uf...a trecut:)
Diseara urmeaza a doua petrecere, cu prietenii ei din cartier.

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....