Teama de ploaie


Recunosc ca atata ploaie n-am mai intalnit de mult. Atatea zile fara soare, doar cu apa, de cand deschid geamul dimineata pana cand trag draperiile seara.
Dar pana la urma e doar apa, nu? Ok, e cam prea multa, dar totusi e doar apa :d.
Si ma mir cat de multi parinti stau izolati in casa, cu urechile acoperite sa nu mai auda maraielile plictisite ale celor mici, satui de arestul nedorit la domiciliu.
Eu am o problema cu statul prelungit intre pereti. Ok, rezist 2-3 zile la nevoie, daca matza are febra sau bube. Dar cam asta e limita:d
In rest, n-am tinut-o niciodata in casa mai mult de 3 zile legat.
Cand era bebe, acopeream caruciorul cu prelata de ploaie, ma echipam cu cizme si pelerina si balauream prin parc, pe aleile pustii. Andreea dormea, destul de des, sau studia plictisita lumea uda din jur. Recunosc ca nu era prea amuzant sa stea in carucior si sa vada lumea printr-un plastic. Dar chiar si asa era o schimbare fata de acasa. Era niste aer extrem de curat, care facea pofta de mancare si somn. Era liniste, pentru amandoua.
Cand a inceput sa mearga, i-am luat cizme, pantaloni de fas si pelerina. Si am pornit din nou prin parc. Daca vroia in iarba, o lasam. Daca vroia la leagane, nicio problema. Daca vroia sa mearga prin balti, go for it. E doar apa. Si era e blindata cu haine impermeabile. Ce daca i se scurg stropi pe fata? Ce daca are manutele ude si poate mai reci? 
Acum, ploaia chiar nu ne mai deranjeaza. Iesim in parc sau prin oras. Topaie prin balti sau cauta melci si rame pe alei. Mananca dude ude din iarba. Scutura crengile de flori si apa. E doar apa:). Nu e frig, e doar umed.
E nasol ca nu e soare. Recunosc. Prefer oricand o zi cu raze calde unei seri gri si ploioase. Dan chiar ma compara uneori cu o soparla, caut orice petic de soare si zac acolo...
Dar, ce facem daca acum ploua? Stam 2 saptamani in casa? Si daca stateam intr-o zona in care ploua cu lunile? Atunci ce faceam?
Am incercat mereu sa o invat pe matza ca toate anotimpurile sunt frumoase. Si cand e soare si cand e viscol. Si cand e cald si cand e frig. Oricand putem gasi ceva de facut.
Asta iarna, cand viscolea la munte de se indoiau brazii, Andreea o cauta vesela pe Zana Vantului printre crengi. Si ne dadeam cu sania.
Acum e convinsa ca iarba, copacii si florile sunt foarte fericite pentru ca mananca. Apa de ploaie. Ca doar de aia ploua, nu? Ca sa manance copacii..ca le era foame :d.

when live gives you some lemons..

Am tot ezitat sa povestesc aici ce intamplare ni se intampla, sperand ca lucrurile vor trece si voi putea scrie o poveste care sa includa...