Inceput de toamna fierbinte

Adica pe la 40 grade. Si nu e vorba de temperatura de afara.
Deci am plecat vineri seara la munte cu lista de to do. Aveam de gand sa urcam sambata la cascada Urlatoare in Busteni si luni la Piatra Arsa. Pentru duminica nu aveam planuri, am zis ca vedem noi pe moment ce avem chef. Drumul pana la Predeal a fost un  cosmar pentru ca se lucreaza la unul din podurile de la Posada asa ca se mergea alternativ pe o singura banda.
Sambata ne-am trezit lenesi, dupa o noapte cam proasta, caci Andreea s-a foit, a cerut apa, pishu, a mormait in somn. Asa ca am decis amanam cascada pentru a doua zi si sa stam prin curte, am pus cortul si ne-am jucat pe langa el. Fericire maxima pe matza:). Si-a adunat toate papusile si cartile de colorat acolo si s-a jucat, ba in cort, ba in fata lui. La pranz a decis ca nu vrea sa doarma decat in cort si, avand in vedere ca era cald si soare, am instalat patul acolo:d. Plapuma, perna, sac de dormit..tot tacamul. Si a dormit donsoara 2 ore, ba chiar ar mai fi dormit daca nu treceau niste galagiosi pe strada.
Seara am pornit la plimbare prin padure, sa vedem paraul, care secase intre timp (jale mare ca n-are unde arunca pietricele), sa cautam mure...Pe la mijlocul drumului a inceput scartzul, adica acea stare de nemultumire continua si planset infundat, stat in brate si cerut insistent acasa care insoteste mereu febra. Acasa, surpriza, 39.9. Dupa novocalmin lucrurile s-au inseninat. Dar doar temporar caci dupa vreo ora, cand sa se culce, iar sarise febra spre 40..Bag si 6 ml de Nurofen. Liniste, racoare, somn..
Si uite asa am tinut-o urmatoarele 2 zile. Pe antitermice, cu febra scazand usor spre 38 si urcand navalnic spre 40.
Azi am ajuns la spitalul medlife la camera de garda, unde ni s-au confirmat banuielile: rosu in gat, spre violet:d, si pungi de puroi. Superb. Am inceput antibioticul caci de data asta se pare ca nu invingem balaurul fara...
Deci eu zic ca a inceput toamna. E destul de evident...

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....