Raguseli de sezon

A venit toamna. Superb. A venit si prima viroza, am trecut de ea. Imediat dupa dansa a venit si prima raguseala caraghioasa din viata matzei. E asa caraghioasa ca o punem sa ne cante si sa vorbeasca doar ca sa ne amuzam. Da, stiu, oribil obicei. Dar pentru ca e la randul ei incantata de vocea groasa pe care o are, Andreea nu se lasa rugata, va chiar se ofera singura sa ne faca un recital.
sau chiar doua
Printre trei behaieli si cateva lingurite de miere am facut si un "calendarul naturii", nu prea artistic el, dar eu zic ca e destul de clar si usor de folosit. Normal ca deocamdata o sa particip si eu la completarea lui zilnica, dar ei i se pare foarte interesant sa puna cartonase acolo, sa bifeze ce zi e, daca e soare sau nor, etc (deocamdata face asta la gradi). In plus in felul asta exersam si cifrele si incet incet mai prinde si cate o litera.
Apropo de asta am bifat si prima sedinta la noua gradi.
Fata de anul trecut cand eram oarecum emotionata si destul de pornita sa rezolv niste nemultumiri, acum ma simt deja veterana si pot privi relaxata agitatia altor parinti pe vesnica tema a racelilor de gradinita. weeelll...toamna trecuta eram furioasa pe cei care isi aduc copiii mucosi si tusitori la gradi, mi se parea nesimtire, lipsa de respect fata de altii si lipsa de grija fata de copil. Ma intrebam cum se poate; sa accepti un copil mucos in gradi si cum sa-l aduci tu ca parinte. Dupa un an de gradi insa m-am calmat.
Concluzia mea este ca indiferent daca iti tii copilul acasa sau nu, indiferent daca in grupa sunt 5 copii sau 10, daca ti se pare ca educatoarele il tin prea imbracat sau prea dezbracat, indiferent ce siropuri, pastile si alte vrajitorii ii dai, de racit tot va raci si inca destul de des in lunile de toamna. Cand vine gerul lucrurile se mai calmeaza. Apoi revin in forta in primavara si iar se calmeaza vara.
Asa ca nu mai pretind sa nu vad muci in gradi si sa nu aud tuse.  E imposibil sa tii copilul 2 saptamani acasa. Si o saptamana e mult pentru unii. E normal sa=l tii acasa daca are febra si tuseste pana ii ies plamanii pe nas. Daca are streptococ sau ia vreun antibiotic. Atunci da, pretind sa fie departe de alti copii.
Dar altfel, lasa-l in pace. O sa treaca si perioada asta a copilariei si o sa scapam si de virozele dese.
Asa ca nu ma mai incrunt cand aud tuse la vestiar si nici cand vad vreun mucos iesind din sala. Mai ales ca si Andreea tuseste acum ca un magar. Odata ce trec de filtrul medicului de la usa, e suficient pentru mine.
Inteleg teama si nervii celor care abia au inceput gradinita, asteptarile mari si micile deziluzii, inteleg speranta ca al lor nu va raci sau ca va raci rar, mandria ca au avut cel mai sanatos copil din cartier si mirarea ca acum e racit...hei, sunt veterana deja:)). Mucii si tusea nu mai au secrete pentru mine. Si uite asa, cu o mica amigdalita si niste tuse am trecut si de luna septembrie. Hai ca nu mai e mult si vine zapada:d

when live gives you some lemons..

Am tot ezitat sa povestesc aici ce intamplare ni se intampla, sperand ca lucrurile vor trece si voi putea scrie o poveste care sa includa...