O noapte la Vadu

Vara asta este plina plina de noutati si experiente frumoase, atat pentru noi, cat si pentru Andreea. In primul rand pentru ca am simtit ca matza a crescut destul cat sa le faca fata, apoi pentru ca si noi simteam nevoia sa reluam excursiile pe la munte si weekendurile in afara Bucurestiului. 
Asa ca dupa ce am bifat dormitul la cabana, mersul pe traseu de oameni mari, doua zile pe drum in masina, renuntarea la somnul de pranz pentru plimbari de-a lungul si latului insulei, catarari la Comana si Brasov, mers cu trei bicle prin delta Neajlovului, am zis sa incercam si cortul la mare. Deocamdata, doar o noapte.
Asa ca sambata am trezit-o pe Andreea la 4.30 dimineata si pe la 5 am pornit spre Vadu. Spre surprinderea mea chiar si la ora aia autostrada spre mare era aglomerata si mi-era teama ca drumul se va prelungi prea mult. Totusi s-a mers ok pana la urma, fara pauze si ambuteiaje, asa ca la ora 9 eram in Vadu.
Pentru cine nu stie, plaja de la Vadu face parte din Rezervatia Deltei Dunarii, asa ca nu e chiar la drumu mare, plus ca in afara de o cherhana simpatica in zona nu e nimic. Decat nisip, buruieni si marea. Ca sa ajungi acolo, mergi frumos pana la Navodari, apoi cotesti spre Corbu si de la Corbu inca un pic inainte spre satul Vadu (23 km). De acolo o iei incetisor pe un drum de ciment, cu o singura banda, care se transforma in drum de nisip, tot cu o singura banda:)) (vreo 5 km). Daca ai 4x4 n-ai nicio grija, dar e ok si cu masini mici, gen Fabia noastra batranica:). 
Lasi masina in boscheti si te apuci sa cari frumos toata casa pe care ai indesat-o in bagaje pana pe nisip. In zona cherhanalei este destul de aglomerat in weekend, poate si pentru ca acolo este si singura toaleta amenajata din toata zona:d. 
Noi insa ne-am dus un pic mai incolo, suficient de departe ca sa nu ne simtim inghesuiti, destul de aproape ca sa mancam seara la cherhana. Preturile sunt maricele, dar sa zicem ca merita 1-2 mese de peste acolo. Ciorba de peste si felul principal au fost minunate. Scoicile nu le-as recomanda. In total o masa de pranz cu trei feluri principale (adica peste cu mamaliga/cartofi), 3 beri, o limonada (oribila) si o salata de icre a fost cca 150 lei....
Restul meselor le-am incropit la cort, din ce aveam pe la noi, pus frumos la rece in lasa frigo. Neaparat trebuie provizii de apa, atat de baut, cat si de spalat eventual daca stati mai mult, caci, repet, nu exista nimic amenajat acolo. 
Seara, prietenii de la cortul vecin au facut un foc, spre marea incantare a matzei. Apoi am avut spectacol gratis de stele cazatoare si licurici de mare (ceva lighioane minuscule care straluceau in apa). Nu stiu daca ati fost vreodata noaptea pe o plaja complet neluminata, departe de orice sat sau sursa de lumina. Cerul este ceva de nedescris. Asa cum nu-l vezi nicaieri. Este plin, plin de stele, mici, mari, Calea Lactee, becuri colorate de avioane, becuri grabite de sateliti. Este de vis. Merita un drum la Vadu doar pentru asta:d.
Dupa ce si-a rasucit gatul dupa stele cazatoare si a pazit focul pana pe la 11, matza a inceput sa caste a somn..Asa ca ne-am refugiat la caldurica, in sacii de dormit. Ca sa fiu sincera am dormit cam prost, cu dureri de spate si gat stramb, asa ca am decis sa investim cat de curand intr-o saltea  (da, suntem niste pantofari, am plecat cu pilota:D). Andreea insa a savurat noaptea, a dormit neintoarsa si s-a trezit vesela, pe la 7 juma. Micul dejun pe nisip, in raze caldute si sunet de mare a fost delicios. Apoi, o baie, in apa calda, dar plina de valuri uriase (spre marea mea bucurie!).
 
 Cu ce a ramas Andreea? 
Rezumatul ei la gradi a fost asa: am fost la mare, cu Cristina, cu cortu, am vazut stele cazatoare, si licurici de mare si tati ma tragea prin apa, prin valuri mari...a fost o zi frumoasa:)

when live gives you some lemons..

Am tot ezitat sa povestesc aici ce intamplare ni se intampla, sperand ca lucrurile vor trece si voi putea scrie o poveste care sa includa...