prima zi de grupa mijlocie

a inceput cu putina Compania Monstrilor acasa. 
V-am zis ca e fan. Ma rugase aseara sa ii pun pe laptop sa vada dar eu aveam de lucru pe el si i-am zis ca maine.  Dimineata nici n-a deschis bine ochii ca mi-a cerut "putin monstrii. doar putin"....
La gradi a fost o zi ca oricare, caci ea a mai mers si peste vara, deci nu a fost un inceput propriu-zis. Noutatea a fost ca s-a reintalnit cu colegi care au lipsit ultimele luni si probabil isi vor povesti intamplarile din vacanta peste zi.
Are o noua educatoare si asteptam sa vedem cum va fi, ce va face cu ei...Pana acum a fost mai in joaca, dar teoretic din septembrie ar trebui sa aduna lucruri noi. Asteptam, evaluam...
A doua vacanta la bunici n-a mai fost asa entuziasta ca cea din iulie. In mare parte si pentru ca vremea a fost cam nasoala si i-a tinut pe langa casa. Unde se mai si plictisea, isi aducea aminte de mami si tati, ii lipseau copiii, etc...A fost insa doar o saptamana asa ca lucrurile nu s-au complicat cu prea multe plansete si dor..
Din Portugalia i-am adus o papusa negresa, pe care a botezat-o rapid Negruta, si o pusculita cu lacatel, ca sa adune bani. A fost super incantata de ambele cadouri iar Negruta a fost imediat prezentata Mariei, fetita din Asia, si acceptata in marele pat al Andreei.
O luam usor. Cu toamna asta proaspata, cu schimbarile de la gradi, cu zilele mai scurte. Am in plan sa organizez cumva serile, sa includ si niste mici "lectii", pe langa multa joaca evident. 
Va continua o vreme inotul, cat e inca temperatura ok pe afara. Probabil va relua baletul...
Facem planuri, ne scuturam incet de nostalgia pentru vara ce trecu si ne cautam energia ca sa trecem veseli prin toamna si iarna. 

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....