Incuietoarea bucuclasa

In primul rand, un sfat. Invatati copiii cum se deschide un zavor:d. Cat mai curand...Sau speriati-i foarte tare ca sa nu umble niciodata la el....
Si acum sa va povestesc intamplarea noastra. 
Vineri seara Andreea merge la inot. Dupa ce isi pune costumul in vestiar o trimit mereu la toaleta, pentru ca altfel, cum intra in apa, cum vrea la baie:d. Evident. Vinerea trecuta a facut la fel doar ca mi s-a parut mie ca lipseste cam mult. Cand m-am dus langa usa toaletei o aud urland. Nu plansete, ci urlete, panica totala.. Tipa dupa mine asa tare ca nu am reusit sa o calmez si sa o fac sa ma asculte nicio clipa. Se incuiase inauntru cu un zavor d-ala mic, care se trage de la stanga la dreapta. Habar n-am ce i-a venit. Acasa i-am spus mereu sa nu incuie usa la baie pentru ca ramane blocata acolo. Dar nu m-am gandit nicio clipa ca ar tenta-o zavorul de la alte toalete. 
Am stat o vreme in fata usii incercand sa o calmez. Nicio sansa. Asa ca ma pregateam sa chem pe cineva sa dea usa jos:d. 
In ultima clipa, matza a deschis usa si a sarit la mine in brate. Era toata rosie si plansa si tremura rau de tot. A stat adunata la mine in brate cateva minute bune, pana a trecut spaima. Am laudat-o ca a reusit sa deschida singura pana la urma, am rugat-o sa nu mai umble niciodata la zavoare si s-a dus la ora ei de inot. 
La cat de tare s-a speriat nu cred ca se mai atinge de incuietorile usilor o vreme:d...


Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....