Weekend prin Ciucas

Weekendul trecut am luat rucsacii in spinare si am pornit spre Ciucas. Sa vedem rododendroni sau bujori de munte. Si sa mai balaurim un pic pe poteci, prin iarba adevarata si aer curat. 
Din fericire in ultimii ani a fost amenajat un soi de drum spre cabana Varful Ciucas, asa ca daca nu vrei sa urci pieptis pana acolo exista si varianta asta. Drumul nu este insa practicabil decat cu 4x4. Asa ca noi am lasat masina intr-o parcare la vreo 2 km de drumul national si de acolo ne-a luat masina de la cabana. Pretul este de 15 lei de persoana, dar merita din plin. Drumul forestier este intr-o panta foarte abrupta, cu 3 portiuni care iti cam dau fiori. Dureaza cu totul vreo 20 de minute sa ajungi sus, zgaltait, transpirat, dar bucuros ca nu a trebuit sa urci pe picioare. 
Cazarea la cabana este scumpa, 150 camera dubla parca, 300 lei camera cu 6 locuri. Mancarea e decenta, micul dejun inclus in pret, mai putin ceaiurile sau cafeaua, la care s-au zgarcit...Zona insa este superba si merita un mic efort sa ajungi aici.
Prima excursie, sambata dupa-masa, a fost spre Saua Gropsoarele, zona unde la inceputul lunii iunie apar bujorii. Traseul este usor, in panta lina, prin poiana si padure, si dureaza cam 1-1.5. Asta cu doi copii dupa noi, ca altfel nu faci mai mult de o ora. Cand am ajuns la bujori ne-am oprit, poteca urcand in continuare spre varful Gropsoarele si alte varfuri:d. 
Dupa un picnic rapid pe motiv de nori si tunete indepartate, am luat-o la vale spre cabana. Pe drum a aparut si soarele asa ca temerile noastre ca o sa ne prinda o ploaie serioasa s-au dovedit nefondate...
Seara am petrecut-o la cabana, cu jocuri de carti, povesti si multa alergatura din partea copiilor neobositi.
A doua zi am pornit spre Varful Ciucas, la vreo ora jumatate de cabana. Drumul urca usor la inceput, dar panta devine apoi mai abrupta, pe masura ce te apropii de versant. Si urci si urci, si mai te opresti pentru o pauza si o poza, mai studiezi trei gaze si trei flori, iar urci si intr-un final ajungi in varf. Peste tot peisajul este minunat, Ciucasul fiind un munte foarte darnic cu vizitatorii lui. 
Matza a rezistat foarte bine la urcat,  intreband doar spre final cat mai e pana sus. A ajutat mult si ca de la un punct incolo se vede varful si oamenii care deja au ajuns acolo asa ca ii tot aratam unde este tinta finala si evalua ea cam cat mai e.. 
Dupa o masa copioasa si binevenita, am inceput coborarea, prin Saua Tigailor, drum de inca vreo ora jumatate pana la cabana. Aici poteca incepe in coborare, printre culmi spectaculoase, pana intr-o vale cu pietris. De unde, evident, incepe sa urce:d...Panta finala ne-a cam dat de furca pentru ca era in urcare continua, accentuata, si de la un punct incolo Andreea se cam saturase. Si eu de fapt...Dar dupa vreo 30 de minute am reusit sa ajungem pe culme si de acolo mai sunt doar vreo 20 de minute pana la cabana, pe drum foarte usor, aproape drept. 
A urmat masa de pranz si excursia de inca vreo ora jumatate pana la locul unde lasasem masina. Pe la jumatatea drumului am inceput sa ne intrebam de ce nu am apelat si la intoarcere la masina 4x4 de la cabana pentru ca drumul este destul de neplacut, cobori intruna la vale, in panta foarte abrupta, pe drumul ala cu pietris si praf....Si dupa ce scapi de panta, tot mai e de mers vreo 45 de minute pana te saturi de tot. Din fericire copiii au fost veseli si topaiti tot drumul asa ca nu a trebuit sa tragem de ei sa tina pasul. 
Una peste alta este o excursie minunata! Chiar daca nu vreti sa faceti trasee asa lungi cu copiii, puteti ramane in zona cabanei, pe poienite pline de flori si gaze colorate:) 
Bujorii, de departe
 Si de aproape
Poteca de la cabana Ciucas spre bujori
Tatici pe drumul de intoarcere

A doua zi. Inceput de drum spre varf
 Si incepem sa urcam
Pauza de poza. In zare se vede cabana de unde am pornit
Zona de catarari:d 

Aproape sus 
 Finally, pe varf
 3 Rosii catarati
Drumul inapoi, prin Tigai
 Panta finala...cam obositi..Venim de pe dealul ala rozaliu...
Final de urcus. Ne asteapta niste vaci sa ne laude:d
Inapoi spre Bucuresti:) 

Role agresive, de speriat sau nu chiar?

La 1 an, se ridica in picioare si incepea a alerge. La 4 ani facea balet. La 5 ani a testat ceva dansuri contemporane. Apoi chitara. Apoi t...