Arta pentru copii

Saptamana trecuta am cumparat pentru Andreea o carte tare frumoasa, despre arta. Desi e un pic prea avansata pentru varsta ei, mi-am dorit de mult sa o avem in casa, pornind de la ideea ca orice lucru poate fi discutat pe mai multe niveluri.
Arta pentru Copii, de la editura Gama, este un prim pas in lumea picturii si a pictorilor celebri. Este o trecere in revista, cronologica, a marilor stiluri, cu accent pe cate un tablou reprezentativ. 
Textul face o descrie succinta si destul de usoara a tabloului, detaliind apoi stilul si elementele caracteristice. Plus, propune o "joaca", o activitate pe care sa o incerce si copilul.
Pentru 5.5 ani, descrierea stilurilor poate fi un pic dificil de inteles, mai ales pe masura ce te apropii de epoca moderna.
 Dar chiar si asa, fara sa intram in detalii dificile, a fost o joaca frumoasa. Am studiat intai plansele cu tablouri si am pus-o sa povesteasca ce vede, ce e in tablou..A fost foarte atenta la detalii si a observat tot felul de lucruri, iar cand am ajuns la Dali si Picasso curiozitatea a atins cote uriase:D. 
I s-a parut foarte interesant ca poti picta lucruri care nu exista, sa faci lumea sa para altfel, sa iti imaginezi obiectele cum vrei tu. Ea facea deja asta uneori, dar i se parea ca e doar o joaca a ei. Acum a descoperit ca si marii pictori vad lucruri uneori diferit de realitate:d
Dupa ce am studiat picturile si am vorbit despre ele, am trecut la partea practica.
Adica fiecare a facut un desen cu "lumea altfel". Recunosc cu mandrie ca ea deseneaza mai frumos ca mine:)). Cel putin mie asa mi se pare. E multa culoare si imaginatie acolo, pe cand la mine e asa, un soi de tema pe care incerc sa o fac cat mai bine.
O sa incerc sa gasesc timp sa discutam pe indelete fiecare pictura, fiecare stil. Si apoi sa incepem sa vizitam si Muzeul de Arta:)

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....