Cursurile de pictura de la Muzeul Pallady

Pentru ca e sambata, nu facem nimic. Andreea a decis ca sambetele sunt doar pentru nimic. Adica nu cursuri, nu spectacole, nu fugit afara, nu program. S-a trezit la 9, ceea ce pentru ea este rarisim. S-a uitat la desene, a mancat, a ciopartit vreo 20 de hartii in forme franjurate, s-a jucat pe tableta cea noua, acu se uita la ceva dansuri la tv. si mananca un mar. 
Dupa aia voi incerca sa o conving sa mergem pana la piata sa luam fructe. Apoi vine pranzul si dupa pranz iar ne pitim sub plapuma si motaim. Si uite asa va trece sambata asta :d. 
Pentru ca toata saptamana alergam. Si noi si ea. In  fiecare dimineata repetam aceleasi fraze(hai, mutzi, sus, trezirea! Hai mutzi mananca mai repede! Hai mutzi pune hainele ca trebuie sa plecam! hai, haihai...). La gradi ei ii place, dar totusi e cu program, cu reguli, cu repetitii de serbare si fise si stat la masuta. Au si momente de joc liber, dar tot nu e ca acasa, in camera si lumea ei. 
Seara o luam de la capat cu alergatul. La inot, la pictura, la masa, la baie, la somn....
Asa ca cea mai mare bucurie a ei sambata este sa nu faca nimic programat. Sa nu trebuiasca sa iasa din casa la o anumita ora. Sa mergem undeva. Sa facem ceva. Isi face de lucru prin camera, cu jucariile si lucrurile ei. Dar sa nu cumva sa ii fac vreun program sambata ca e jale.
Si apoi vine duminica dimineata, cand mergem la balet...

Sambata trecuta am incalcat regula si am mers totusi la niste cursuri de pictura de care auzisem. Am zis sa testam locul si poate reusim sa scapam de mersul la pictura la Palatul Copiilor, unde practic nu invata nimic.
Cursurile de care spun au loc la Muzeul Pallady, pentru copii de minim 5 ani, si costa 7 lei sedinta, cu materiale de acasa. Se tin intr-un balcon frumos, cu geamuri mari, luminoase. Fiecare copil are sevaletul si bancuta lui. Doua doamne ii supravegheaza timp de o ora. Sambata trecuta au pictat doar cu non-culori, negru, gri si alb. Inteleg ca orele urmatoare picteaza si cu celelalte culori. Mie mi s-a parut ca ar avea ceva logica si idee cursul, spre deosebire de cel de la Palat, unde la fiecare ora i se spune "picteaza ce vrei tu"...
Problema este ca Andreea nu mai vrea la Muzeu. Vrea doar la domnul Pepine de la Palat. Si in principiu nu vrea sambata nicaieri, ca nu are timp de jocurile ei de acasa...
Am zis totusi ca merita sa povestesc de varianta asta, poate merge altcineva.

Role agresive, de speriat sau nu chiar?

La 1 an, se ridica in picioare si incepea a alerge. La 4 ani facea balet. La 5 ani a testat ceva dansuri contemporane. Apoi chitara. Apoi t...