Despre Craciun şi cadouri

Din pacate, Craciunul a devenit in ultimii ani, în mare parte, despre cadouri. Dilemele si stresul incep de pe la inceputul lunii decembrie, cand facem liste mentale cu cei carora trebuie sa le cumparam ceva. Apoi incepe nebunia "dar ce sa le luam?", incercand sa cautam solutii utile, dar si simpatice, haioase, sensibile. Varianta ideala ar fi sa nu esuam in cani si perne decorate...Apoi incepi sa te gandesti la magazine, unde sa te duci, cand, cand sa te duci, intre cursurile de inot si pictura ale copilului, programarea la dentist si serile cand lucrezi de acasa...
In fiecare an am incercat totusi ca macar o parte din cadouri sa fie facute de mine. Nu mereu reusite, nu mereu inspirate, dar imi place sa cred ca lumea le-a apreciat si asa. Ca a fost vorba de niste dulciuri sau de ornamente de pom, de bluze cu nasturei decorativi sau calendare cu poze alese de noi, am cautat sa scot macar un pic Craciunul din comercial.
Apoi sunt micile ornamente si felicitari pe care le fac impreuna cu Andreea, tot din dorinta de a-i arata ca sarbatorile inseamna mai mult decat alergatura prin magazine si liste imposibile pentru Mos. 
Inseamna sa imparti, sa daruiesti, sa creezi. 
Si intotdeauna ii amintesc ca sunt si copii mai putin norocosi decat ea. Cei la care Mosul nu ajunge mereu. Si ai caror parinti nu alearga prin magazine si nu fac liste. 
Noi am pregatit anul acesta o cutie pentru shoebox. Sper sa aduca un zambet mic pe fata cuiva:)

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....