Prima sedinta cu parintii

Prima sedinta este mereu o experienta. Buna sau rea. Este ca atunci cand te duci la un interviu de angajare si evaluezi ceilalti candidati. Sau ca atunci cand te duci la prima intalnire si incerci sa iti dai seama daca o sa mearga sau nu. In fine, e o chestie.
M-am dus acolo plina de curiozitate si am plecat cu dureri de cap. Si cu sentimentul ca problema e la mine, eu nu sunt adaptata la mediu, la sistem, eu sunt din alta lume. O lume in care nu conteaza culoarea treningului, in care e penibil sa discuti juma de ora despre servetele si sapun, in care obsesia detaliilor lipseste.
-La iarna, fetele pot veni in blugi?
- Da.
-Negri sau albastri?
.....
Nu am la mine intrebarile astea. Chiar conteaza? Culoarea blugilor? A caietelor? Sa aiba toti biblioraft de aceeasi culoare?
Dar de ce nu discutam despre lectii? Despre cum vrea doamna sa faca disciplina cu 33 de copii? Despre cum le va acorda timp si atentie fiecaruia? Despre pauze? sau lipsa lor?...
In gradi, stiam ca oricand ar fi o problema Denisa ar veni sa ne spuna, sau ne-ar da mesaj. Si am discuta lejer cu ea, despre cum rezolvam. Aici imi dau seama ca nu se va face asa. E imposibil ca doamna sa stie ce face, cum se simte, ce gandeste fiecare din cei 33 de copii din clasa. E fizic imposibil cred. Nici nu stie cum ii cheama inca. Deci va trebui sa fim mai atenti la semnale, la intrebari, la nemultumirile mici, care pot deveni mari.
- Doamna, nu ma pune niciodata sa raspund. Eu stau cu mana pe sus si nu ma pune..
- Pentru ca sunteti multi si o sa va puna pe rand, pe fiecare...
- Nuu, mereu o pune pe Mariuca, pe mine nu ma vede langa perete...
- O sa te vada, tine manuta sus si o sa te vada...
Primele tristeti...primele dileme. Oare exagereaza? Oare e chiar asa? Oare e cazul sa intervin? Sa mai las timpul sa treaca?
Deocamdata pleaca vesela, ciripind cu Dan de mana. O gasesc seara tot vesela, povestind de una si alta, alergand prin parc. Stau insa cu antenele ridicate. La parinti, la doamna, la ea. 

when life gives you some lemons..

Am tot ezitat sa povestesc aici ce intamplare ni se intampla, sperand ca lucrurile vor trece si voi putea scrie o poveste care sa includa...