Ruse-Vama Veche-Popasul Pescarilor

La un moment dat, acum niste cativa ani, prietenii nostri ne povesteau despre un restaurant de sushi de la Ruse. Ca e super bun si super ieftin. Ca mananci un platou de chestii cu 100 de lei. Ca e la o ora de Bucuresti... De ajuns nu am ajuns din diverse motive, mai ales lene sau alte planuri.
Dar sambata am decis sa le facem o vizita de pranz si sa vedem minunea. Si pentru ca era soare si se anunta un weekend foarte cald am facut o rezervare si in Vama, pentru o noapte.
De la Bucuresti la Ruse se face cam o ora jumatate, dar timpul depinde mult de cat stai la podul de la Giurgiu, care se repara si pe care se merge pe o singura banda. Una peste alta a fost ok si am ajuns la Happy Bar&Grill pe la 11.30. Din ce am vazut restaurante similare sunt si la Sofia si Varna, dar noi l-am testat pe cel din Ruse. 
Am facut o rezervare, just in case, si bine am facut, si am pornit sa vizitam un pic centrul orasului. Restaurantul este chiar in piata centrala, usor de gasit. Zona este pietonala, asa ca am parcat mai departe un pic. 
Meniul de sushi este plin de platouri si platouase, cu tot felul de amestecuri de peste si alte chestii. In plus, exista si meniul clasic, asa ca nu toata lumea de la masa trebuie sa manance la fel. Andreea de exemplu a gustat o bucata de somon si apoi a trecut pe piept de pui si cartofi:D. Cu totul, un platou mare de sushi, 3 sucuri si o portie de pui cu cartofi pentru Andreea a fost cam 120 de lei. 
Dupa masa am pornit rapid spre Vama Veche, via Varna. Asta inseamna un drum de vreo 300 de km, din care o parte pe autostrada. Dar a fost ok, drumul bun, liber, vremea faina. Iar cand am dat cu ochii de mare a fost perfect. Varna mi-a placut de la geamul masinii, pare un oras frumos si aerisit. De la Varna in sus stiam drumul de cand am fost cu Andreea la 1 an la Sunny Beach si merita cateva opriri daca e timp, macar la Balchik si Kaliakra. Noi insa am mers intins spre Vama..Am avut un pic emotii pentru ca matza incepuse vineri sa tuseasca, asa, rar, sec, dar prevestitor de altele, si a bagat cateva ture scurte si pe drum sambata...Doar ca se pare ca tratamentul pe care i-l dau de vreun an functioneaza si nu mai ajunge asa usor la forme urate de laringita. 
(De la Ruse spre Vama cu Salvigol spray in gura)
Sambata seara in Vama batea un vant de te spulbera. Chiar si asa tot mai erau cativa care dormeau linistiti pe plaja..Fiind aprilie, totul era insa inchis, mai putin Bolo, dar am decis totusi sa mancam de seara in Mangalia. In sezon, recomand mancatul la  Sandalandala in Vama:)
(portul Mangalia cu lebedele lui)
(Vama Veche in aprilie..frumoasa si vantoasa)
Duminica dimineata, am improvizat o cafea si un mic dejun rapid la pensiune, apoi fuga la Popasul Pescarilor, pe plaja dintre Olimp si 23 August. E un loc in care am fost si anul trecut si ne place foarte mult. E o plaja linistita, curata, Cei de la restaurant au construit in fata terasei un val de pamant de vreo 2 metri, probabil sa se apere de vant asta iarna...Habar n-am. Iar pe plaja erau aduse intr-o parte niste gramezi de nisip de 3-4 metri, care au fost o sursa majora de distractie si catarari pentru Andreea.
Am mancat la pranz un super bors de peste si am pornit bronzati si veseli spre casa:)
 (Popasul Pescarilor pitit dupa val)
 (soare si cald la Olimp-23 August)
  (un deget in apa si fuga afara ca e sloi)

Despre Porto, pentru doi mari si unu mic

A trecut o saptamana de la concediu si am reusit in sfarsit sa ma adun si sa scriu si continuarea povestii, de fapt prologul, despre Porto....